• Graviditetstest

  En graviditetstest viser, om en kvinde er gravid eller ej. Testen måler, om der er graviditetshormon (HCG) i urinen. Alle test er forsynet med en udførlig brugsvejledning. De fleste test kan anvendes hele døgnet, men da morgenurinen er mest koncentreret, er det en god idé at tage prøven om morgenen.

  Hormonet kan måles fra den dag, menstruationen udebliver. Hvis man tager en graviditetstest tidligere, er resultatet for usikkert. Enkelte kvinder oplever, at testen først er positiv (viser, at man er gravid) nogle dage efter den forventede menstruation. For at være helt sikker på resultatet skal du tage testen tre dage efter det forventede tidspunkt for menstruation. Hvis du er i tvivl om, hvornår du skulle have haft din menstruation, kan du tage graviditetstesten tre uger efter samlejet.

  De fleste graviditetstest er formet som en aflang pind, hvor den ene ende skal dyppes i urin, og så kan man se resultatet få minutter senere. De kan købes på apoteker, i Matas, på nettet og i de fleste supermarkeder.

  Hvis testen er positiv, skal du gå til lægen for at blive undersøgt og få bekræftet, at du er gravid.


 • Svar om Graviditetstest

  Annoncer