Selvværd og identitet

Gode råd til at styrke dit selvværd

Vi kommer let til at fokusere på, hvad andre tænker om os og bruger energi på at gøre indtryk på vores omgivelser. Men det er faktisk meget vigtigere at få styr på vores egne tanker om os selv. 

Hvis du tænker positive tanker om dig selv, får du også frimodighed til at være dig selv, være sammen med andre mennesker og være glad for det, som du kan være for andre. Hvis du derimod tænker mange negative tanker om dig selv, kommer du let til at trække dig fra fællesskabet med andre. Du kan nemt tænke, at andre nok ikke gider dig. 

Hvis du er tryg ved din egen værdi, er du mere motiveret for at springe ud i livet. Og du vil have mere mod og lyst til at kaste dig ud i de udfordringer, du møder på din vej. 

 

Udvalgte artikler

Hvad nu, hvis jeg ikke passer til mit køn?

I puberteten er det almindeligt at blive usikker på sin identitet. Er jeg en “rigtig” dreng eller pige?

Du er smuk som du er!

Er du anderledes end andre? Det er alle andre også – både i udseende og væremåde. Vi er nemlig skabt forskellige, og det er godt!

Lykken er at leve et begrænset liv

Jeg tror ikke, lykken er at leve uden begrænsninger. For mig er det tilfredsstillende at nå de mål, jeg har sat for mit liv, og det kræver, at jeg finder de rette begrænsninger for det.

Jeg skammer mig over mig selv

Skam er en følelse af at være forkert. Du kan arbejde med din oplevelse af skam og få mere tro på dig selv.

Du er meget værd!

Mange føler sig værdiløse. Eller i hvert fald usikre på, om de har værdi. Bibelen fortæller, at Gud elsker dig, og derfor er du værdifuld!

Udvalgte svar

Hvad skal jeg gøre, når de andre hvisker om mig?

11-årig pige føler sig udenfor og dårligt behandlet af en gruppe piger i hendes klasse, som hvisker om hende, når de ser hende.

Hvordan håndterer jeg min alderskrise som 18-årig?

18-årig kvinde oplever frygt for at blive voksen og alt det, der følger med. Hun vil bare gerne nyde sine sidste teenageår.

Mit liv i 7. klasse er svært – jeg har bare lyst til at være fri

13-årig dreng føler sig udenfor fællesskabet i klassen, da han er den kloge dreng.

Hvordan får jeg igen godt selvværd og god selvtillid?

Et brudt kæresteforhold kan føre til, at du mister troen på dig selv og din egen værdi. Få hjælp til at se anderledes på tingene.

Det hele virker umuligt, hvad gør jeg?

Hvad gør du, når du sidder fast i et negativt tankemønster? Få gode råd til at ændre tankerne og ideer til noget godt, du kan gøre for dig selv.

Annoncer