Pubertet – mest for drenge

Alt er i forandring, og det er ikke nemt at følge med. Krop og sind bevæger sig fra børnelivet ind i voksenlivet. Men det er ikke som at skifte kanal, hvor du er på enten den ene eller anden kanal. Puberteten er en proces. Nogle gange slår børnelivet igennem, andre gange er det voksenlivet. Men ofte er det også noget mix af det ene og det andet. Det er ikke underligt, at du kan have svært ved at finde ud af dig selv.

Din krop forandrer sig. Stemmen ændrer sig. Huden er påvirket, håret bliver hurtigt fedtet, du får kønshår og dun som tegn på skægvækst. Mange tænker på, om de nu kommer til at se rigtige ud? Om penis mon får den rigtige størrelse? Og hvad nu, hvis den ikke fungerer?

Forhåbentlig mærker du også en dejlig glæde og spænding over at finde din identitet i at være en mand. 

Udvalgte artikler

Om onani – mest for drenge

Nogle drenge oplever en følelse af skam, når de onanerer. Læs om, hvordan sexlyst er en helt naturlig del af det at være dreng i puberteten.

Fra dreng til mand

Både krop, tanker og følelser ændrer sig meget, når du går fra at være dreng til at være mand. Læs om det hele her.

Drengens kønsorganer

Det er godt at kende din krop, så du kan være tryg ved den. Læs her om testikler, penis og forhud og om rejsning, udløsning og sæd.

Er der nogen, der kan li’ mig?

“Jeg er mærkelig – og det synes de andre garanteret også!” Læs om, hvordan du kan få et mere positivt billede af dig selv.

Pubertet – en ekstrem forvandling

I puberteten går du fra barn til voksen. Der sker store forandringer i både din krop, dine tanker og følelser – det er krævende og spændende.

Udvalgte svar

Kan onani sætte min udvikling i stå?

13-årig dreng spekulerer på, om han ved at onanere har sat sin krops udvikling i stå.

Hvornår går min stemme i overgang?

15-årig dreng bliver drillet lidt med sin lyse stemme og spekulerer på, hvor langt han er i sin pubertet.

11 år. Er det normalt, at min penis er så pinligt stor?

Kroppe er forskellige og udvikler sig i meget forskelligt tempo. Det føles ikke sjovt at være anderledes, men faktisk er alle anderledes end andre!

17-årig dreng – er hævede brystvorter stadig normalt?

De fleste drenge får hævede og ømme bryster i puberteten. Hos nogle kan det fortsætte i længere tid. Det er godt at holde øje med forandringerne i din krop, så du ved, hvornår noget er unormalt.

13 år og lyst til en kæreste og sex – kan I hjælpe mig?

Det er helt normalt at få lyst til sex, når man kommer i puberteten. Men det er også normalt at lade fornuften og viljen bestemme over lysten.

Annoncer