Sæd og udløsning

I puberteten er mange drenge usikre på, om det er normalt, at de ikke får sæd ved udløsning, hvis de onanerer. Eller om sæden ser rigtig ud, og om der kommer den rette mængde sæd ved udløsning.

Sæd

Du begynder at producere sæd i 11-15-års alderen. Læs evt. mere om det i artiklen Drengens kønsorganer.

Den sæd, der bliver lavet, bliver opbevaret i en lille blære. Når denne blære (ikke urinblæren) er fuld, skal den tømmes, og det sker ved udløsning.

Farve og konsistens

Sæd er mælkeagtigt hvid og ret tyktflydende, men det er meget almindeligt, at sæden er mere gennemsigtig, når du begynder med at få udløsning i puberteten.

Flere har spurgt, om det kan skade sædens kvalitet, hvis de onanerer for meget, eller hvis de slet ikke onanerer. Ingen af delene påvirker sædens kvalitet.

Udløsning

Det er meget forskelligt, hvilken alder drenge har, når der begynder at komme sæd ud. Også på dette område har Gud skabt os forskelligt.

Alle drenge (også helt unge) kan få udløsning. I begyndelsen kan der i få tilfælde komme lidt tynd og klar væske ud, men det er ikke sæd.

Du kan få udløsning på flere måder. Det sker typisk ved våde drømme om natten, når du sover. Andre får det, hvis de kører forhuden frem og tilbage over penishovedet eller kæler for penis på anden måde. Det kaldes onani. Det kan du læse mere om i artiklen Om onani – mest for drenge.

Våde drømme

Hvis du ikke får udløsning på anden måde, vil du hver 3.-5. uge opleve, at du i løbet af natten får en “våd drøm” (som du ikke altid kan huske) og vågner op med udløsning i underbukserne.

De fleste drenge i 11-15-års alderen oplever at få våde drømme, og det er helt normalt, fordi bitestiklerne skal tømmes, når de er fulde af sæd.

Mængde

Det er meget forskelligt, hvor stor en mængde, der kommer ud ved udløsning. Nogle er bekymrede over, om der nu kommer nok sæd ud ved udløsning, men det betyder intet. Når du engang skal have samleje med din kone, har mængden af sæd ingen betydning for din kones tilfredsstillelse. Mængden af sæd giver heller ikke større chancer for at få børn. Du bliver ikke en dårligere elsker, hvis du kun leverer en mindre mængde sæd hver gang. Mange kvinder foretrækker faktisk små mængder af praktiske grunde.

Annoncer