• Kønsidentitet

  Opdateret 12.10.2020

  Ordet er sammensat af to ord: køn og identitet. Køn beskriver i den her sammenhæng han- eller hunkøn. Identitet er den opfattelse, et menneske har af sig selv som en helt bestemt person.

  Kønsidentitet betyder oprindeligt, at et menneske er bevidst om sit køn, og hvordan det køn typisk eller traditionelt opfører sig. Det hænger sammen med forståelsen af kønsroller.

  De senere år er betydningen gledet over til at fokusere mere på den personlige oplevelse af at tilhøre et bestemt køn. Med den forståelse kan ens kønsidentitet godt være anderledes end det køn, man er født med. Altså en dreng kan opfatte sig selv som pige og omvendt. Kønsidentiteten kan også opleves mere flydende, så man ikke føler sig som hverken dreng eller pige. 

  På AdamogEva.dk tror vi, det er bedst for et menneske at leve i overensstemmelse med det køn, man biologisk blev født som. Samtidig mener vi, der er ligeså mange måder at være dreng og pige på, som der er mennesker i verden! Man kan sagtens være en rigtig dreng eller en rigtig pige, selvom man måske har mere tilfælles med og har flest venner af det andet køn og måske samtidig er tiltrukket af sit eget køn. 

  For nogle vil det dog ikke ændre på, at man føler, man er født i den forkerte krop. Hvis du har det sådan, er det vigtigt at finde en terapeut eller en person, du har tillid til, at tale med om det. Det er alt for store og tunge overvejelser at gå med helt alene.

  For de fleste bliver kønsidentiteten først afklaret, når man er i 20'erne, hvor hele ens identitet og personlighed ligger mere fast.


 • Artikler om Kønsidentitet

  Svar om Kønsidentitet

  Annoncer