Tænder på kvinder ved onani - er det normalt eller er jeg lesbisk?

Vis spørgsmål

Hej. Jeg er en pige på 17, og jeg er blevet lidt i tvivl om min seksualitet. Her på det sidste er jeg begyndt at tro, at jeg er lesbisk.

Jeg har ikke følelser for en kvinde eller noget, men når jeg onanerer, kan jeg tænde på kvinder, der har sex. Er det normalt? Jeg vil ikke være homoseksuel overhovedet. Bare tanken om at være i forhold med en kvinde giver mig kvalme.

Men jeg er så forvirret ... :( Jeg har ikke lyst til at være lesbisk)

Den forvirrede

SVAR:

Kære dig

Tak for din henvendelse til Adamogeva. Godt, at du spørger, for det kan være ret tunge tanker at gå rundt med alene.

Usikker seksualitet i puberteten

Som du måske ved, så vågner seksualiteten for alvor i starten af puberteten, dvs. fra omkring 11 års alderen. Pludselig mærker vi seksuelle følelser og lyst til berøring og fysisk seksuel kontakt på en helt ny måde.

Men at seksualiteten vågner, er slet ikke det samme, som at den er færdigudviklet. Den skal først til at udvikle sig. Og det sker op gennem puberteten, først og fremmest i perioden frem til ca 20-års alderen. I den periode kan seksualiteten variere noget, den kan være stærk i perioder og næsten væk i andre perioder.

Den kan være skøn og dejlig i perioder, og svær og bøvlet i andre perioder. Vi kan også opleve, at den retter sig i alle mulige retninger. Således kan vi også få mange forskellige slags seksuelle fantasier i den periode. Og rigtig mange oplever homoseksuelle følelser i pubertetstiden. Dvs., de oplever at blive seksuelt stemt og stimuleret af at tænke på eller se på en af eget køn. Nogle oplever, at de bliver seksuelt stimuleret af både eget køn og det modsatte køn. Dette er alt sammen helt normalt, fordi det ganske enkelt handler om, at seksualiteten udvikler sig sådan.

Er du lesbisk?

Ovenstående betyder, at det ikke er et tegn på ,at du er lesbisk, når du oplever at tænde på kvinder, der har sex. Det er derimod et tegn på noget, som mange oplever, nemlig at seksualiteten kan rette sig lidt i alle retninger. Derfor skal du også snarere lægge mærke til, at du ikke har lyst til at have sex med en kvinde.

Det fortæller langt mere om din kønsidentitet og seksualorientering.

Hvad videre frem

Op gennem puberteten skal kønsidentiteten også formes færdigt. Kønsidentiteten påvirker vores seksuelle orientering. Derfor har det også en positiv indvirkning på vores seksualorientering, at vi bliver trygge i det køn, vi nu engang er.

Jeg vil derfor foreslå dig, at du prøver at slippe frygten for at være lesbisk (selvom det ikke altid er let at slippe en frygt, men jeg tror ikke, du er lesbisk), og i stedet bruger din energi på at være dig, at blive tryg i at være den pige, du er, og at blive tryg i de følelser, du oplever. Jo mere tryg du bliver i din værdi som det menneske du er, jo mere kan du blive sikker i dig selv.

Læs også disse artikler:
Homoseksuel eller bare anderledes?
Hvad er homoseksualitet?
Hvad nu, hvis jeg ikke passer til mit køn?

Du kan også søge på leksikonordene lesbisk og homoseksuel, hvor du kan se en del eksempler på unge, som er i tvivl om deres kønsidentitet.

Kærlig hilsen
Ole Rabjerg

Annoncer