Fra venner til kærester

Hvad er forskellen på at være venner og kærester? Hvordan er jeg en god ven, og hvordan er jeg en god kæreste? Og hvordan går man fra at være venner til at være kærester?

Vi skal ikke være tæt på samme måde med venner, som vi er med vores kæreste. Måske synes du, det er indlysende, men der er alligevel mange der glemmer det i forskellige situationer. Det skaber forvirring, misforståelser og kan være meget sårende. Det er en stor gave at have gode venner og også at have en kæreste. Derfor skal vi passe godt på de relationer. Og samtidig skal vi passe rigtig godt på os selv.

Her finder du gode råd om både venskaber og det at få en kæreste.

Udvalgte artikler

Jeg er forelsket! – Eller er jeg?

Hvad er det med den der forelskelse? Følelsen kan opleves meget forskelligt og forsvinder måske lige så hurtigt, som den opstod.

Plusser ved at vente med at få en kæreste

Selvom det er dejligt at have en kæreste, kan det give god mening, at du som helt ung satser på gode venskaber i stedet for. Læs her hvorfor.

Flirt – den vilde jagt efter en kæreste

Flirt kan give spænding, samhørighed og bekræftelse eller sår og forvirring. Læs om at have dig selv med i en flirt og om at passe på den anden.

Kærestepotentiale … eller en god ven?

Nogle ord og handlinger passer til kæresten – andre er til vennerne. Her er hjælp til at se forskellen og tage ét trin ad gangen.

Pigevenner og drengevenner

Venskaber på tværs af køn er spændende og udfordrende og kan lære os en masse.

Udvalgte svar

Hvordan får jeg ham til at se mig som kærestepotentiale?

Når man er blevet forelsket i en god ven, der har følelser for en anden – hvad gør man så?

Skal jeg bare spørge hende, om vi skal være kærester?

Det kan være svært at spørge en pige om at blive kæreste med dig, hvis dine kammerater synes, hun er grim og dum. Måske skal I bare først blive venner?

Hvordan bliver jeg mere end en ven for en pige?

Når man gerne vil være mere end venner, er det hårdt at blive afvist. Få idéer til, hvordan du kan komme godt videre.

13 år og forelsket i en ven. Hvad skal jeg sige til ham?

Du er forelsket, men det er nærmest umuligt at få det sagt til ham. Også fordi du er bange for at ødelægge jeres venskab ...

Kan jeg være ven med min venindes kæreste?

Må min venindes kæreste skrive sødt til mig, og kan vi mødes? Læs om de vigtige grænser mellem det at være kærester og venner.

Annoncer