10 gode grunde til at vente med sex

God sex kræver tillid, tid og tryghed. Derfor trives sexlivet bedst, når I ikke har hinanden “på prøve”. Der er (mindst) 10 gode grunde til, at sex er værd at vente på!

 1. I får fokus på venskabet, som er det vigtigste fundament for et solidt forhold
  Sex er skønt, men det fylder meget, når et par tager hul på det seksuelle samliv. Brug derfor hellere tid på at lære andre sider af hinanden at kende, så jeres venskab vokser.
 2. Et forhold, der kun bygger på sex, er ikke holdbart i længden
  Hvis I har haft sex sammen, vil I begge længes efter den tilfredsstillelse, som sex giver. Derfor kan I komme til at blive for længe i et kæresteforhold, der ikke er holdbart.
 3. I er ikke nødt til at finde ud af, om I passer sammen seksuelt
  Mand og kvinde er skabt til at nyde og dele sex. Derfor er det vigtigere at finde ud af, om I passer sammen som personer: Er I venner? Har I fælles værdier og drømme? Vil I det samme med jeres forhold?
 4. Har du sex med forskellige, giver det risiko for præstationsangst og sammenligninger
  Jo yngre du er, når du har din seksuelle debut, jo større er sandsynligheden for, at du kommer til at dele sex med flere forskellige. Hvis du gemmer sex til din livspartner, kan I sammen udvikle jeres helt eget intime kærlighedssprog til fælles glæde.
 5. Du øver noget vigtigt, når du udsætter dit behov for seksuel tilfredsstillelse
  Du lærer nemlig at leve med et ønske, der ikke bliver opfyldt. Og det får du helt sikkert brug for resten af dit liv. Hverken venner, kærester eller ægtefæller kan opfylde alle hinandens behov.
 6. I skal ikke være bange for at få uønskede børn
  Selvom I bruger prævention, vil der altid være mulighed for, at pigen bliver gravid. Derfor er det bedst at vente med sex, til jeres forhold kan danne rammen for børn.
 7. Du slipper for risiko for kønssygdomme
  Sex med en partner, der har haft sex med andre, indebærer risiko for kønssygdomme, som kan have alvorlige konsekvenser for jer begge. Hvis I begge venter med at have sex, bliver I ikke smittet.
 8. Du passer godt på dig selv og dine følelser
  Når vi har sex, deler vi noget af det mest fine og private, vi har. Du giver en lille del af dig selv, som du ikke kan få tilbage, hvis forholdet går i stykker.
 9. Du vil mærke velsignelsen ved at følge Guds vilje
  Gud har givet ægteskabet som rammen for sex, fordi han elsker dig og ønsker dig et godt liv – også et godt sexliv. Hvis du har haft sex uden for rammen og vil gøre op med det, har Gud lovet at tilgive dig og give dig en ny start.
 10. Jeg har aldrig mødt et par, som har fortrudt, at de ventede …
  Men jeg har mødt unge, som fortrød, at begyndte at dele sex for tidligt eller med den forkerte. Du har meget at vinde ved at vente med sex. Hvad har du at tabe?
Annoncer