Hvornår er sex sex – ifølge Bibelen?

Bibelen siger, sex hører til i ægteskabet – hvad betyder det i praksis? Må kærester fx give hinanden et “hand-job” eller dyrke oralsex? Hvor konkret er Bibelen egentlig om, hvornår sex er sex?

Hvor i Bibelen står der, at sex skal vente, til man er gift?

I Første Mosebog kapitel 2 vers 24 står der: “Derfor forlader en mand sin far og mor og binder sig til sin hustru, og de bliver ét kød.” Rækkefølgen er tydelig: Først “forlader” manden sine forældre. Han binder sig ved en offentlig begivenhed synligt og tydeligt til sin kone. At “binde sig til” bruges også om kristne menneskers forhold til Gud, der siger: “Du må ikke have andre guder end mig.” Det er altså tydeligt, at bindingen mellem manden og konen er eksklusiv – den involverer kun de to.

Efter at have forladt forældrene og offentligt bundet sig til hinanden, bliver de “ét kød”. Det beskriver både den nye enhed, de to nu udgør som deres egen familie, og den seksuelle forening i fx samleje. Jesus bekræfter, at rækkefølgen stadig gælder, når han i Matthæusevangeliet kapitel 19 vers 5 citerer dette vers og erklærer sig enig.

Esajas' bog kapitel 62 vers 5 siger: “Som den unge mand tager jomfruen til hustru, tager din genopbygger dig til hustru, og som en brudgom fryder sig over sin brud, fryder din Gud sig over dig.”
Her ser vi, at kvinden er jomfru, indtil hun bliver gift – og det underforstås, at manden også er det. Igen bliver Guds troskab og kærlighed til mennesker sammenlignet med den troskab og kærlighed, ægtefæller viser hinanden.

I Første Korintherbrev kapitel 7 vers 9 står: “… kan de ikke være afholdende, skal de gifte sig; for det er bedre at gifte sig end at brænde af begær.”
Paulus viser altså tydeligt, at de troende, der ikke er gift, ikke kan have sex men skal være afholdende.

Hvornår er sex sex? Hvad er det, vi skal vente med?

Mange unge, der ønsker at gemme sex, til de er gift, har spurgt: Hvad er det så, vi skal vente med?

Ud fra de bibelske tekster kan der argumenteres for, at I skal vente med

  1. at se og røre ved hinandens kønsdele og bryster
  2. at give hinanden orgasme

Hvor står det?

At kærester ikke må se – eller røre ved – hinandens kønsdele og bryster, kan bl.a. begrundes med Jesus’ ord i Matthæusevangeliet kapitel 5 vers 28: “Enhver, som kaster et lystent blik på en andens hustru, har allerede begået ægteskabsbrud med hende i sit hjerte.

Det er altså kun din egen ægtefælle, du må kigge på med lyst i blikket! Hvis I som kærester ser hinandens (delvist) nøgne kroppe, vil det helt sikkert give lyst til sex – især fyre tænder ofte på det, de ser. Det kan være svært for jer at stoppe dér, når først lysten er tændt. Derfor mener jeg, at glæden ved synet af hinandens nøgne kroppe og den lyst, der følger med, er reserveret til den, du en dag bliver gift med.

At røre ved hinandens kønsdele og bryster er en del af opvarmningen til sex – også selvom det sker udenpå tøjet. Den seksuelle spænding bygges op ved berøringer, kys, søde ord og ved at se hinandens (delvist) nøgne krop. Når I først er tilpas tændt og ophidset af at kæle, vil I formentlig opleve, at det er svært at stoppe igen, fordi den seksuelle spænding er skabt til at forløses i orgasmen. Derfor kaldes det også forspil – altså forspil til samleje eller orgasme.

Ordet orgasme står ikke i Bibelen. Alligevel er der gode argumenter for, at handjob, blowjob, oralsex osv. – altså gensidig orgasme – hører til i ægteskabet.

Det første argument er teksten i Første Mosebog kapitel 4 vers 1, hvor der oprindelig står: “Adam kendte sin kone Eva.” “Kende” betyder et dybt, intimt kendskab til den andens personlighed, følelser, tanker og krop. At dele en orgasme med et andet menneske er en intim, privat oplevelse, som jeg mener skal gemmes, til I kan “kende” hinanden som ægtefæller.

I Ordsprogenes bog kapitel 5 vers 18-20 kan vi læse en opfordring til at opsøge sex og lade sig “beruse i elskov” … med sin egen hustru! Den rus, som en orgasme kan være, skal deles med ægtefællen og ikke med andre.

I Højsangen er det tydeligt, at manden og kvinden tilhører hinanden. Kærligheden mellem dem er stærk – de bliver berusede. De er tætte og intime og finder på alle mulige smukke ord for forskellige dele på hinandens krop og for sex. Digtets slutning viser, at deres kærlighed skal være eksklusiv – kun for dem.

Gud sætter grænser – og Gud tilgiver

Bibelen er fuld af eksempler på mennesker, der ikke fulgte Guds vejledning på det seksuelle område. Og lige så fuld af Guds løfter om tilgivelse til alle, der træder ved siden af den vej, han har vist for os. Når Gud tilgiver, får vi lov at starte på en frisk. Læs mere om det i svaret Dårlig samvittighed over at være gået for langt med sex.

Hvad vælger du?

Jeg har her opridset de argumenter, Bibelen giver for, at delt nøgenhed og gensidig orgasme hører hjemme i ægteskabet. På AdamogEva.dk finder du mange andre gode grunde til at vente med sex. Hvis du selv er i et forhold, er det vigtigste, at du og din kæreste bliver klar over, hvad I vil og bliver enige om det.

Hvis I vil gemme sex, til I er gift, kan I lave en liste, over alt det, I får ud af at vente, så I bedre holder fokus på målet. Hvis I allerede er gået over grænsen og samtidig ønsker at finde tilbage til Guds vejledning for jeres forhold, kan I sammen bede om tilgivelse og hjælp til at starte forfra. Det er en sej kamp. Derfor kan det være godt at tale med et andet par, der kan hjælpe jer med at nå jeres mål.

Annoncer