Sex i Bibelen – på den gode måde

Bibelen taler meget om, hvor godt sex er. Faktisk fortæller Bibelen, at det er Gud, der opfandt sex.

Sex er køn

Allerede på første side i Bibelen er der skrevet om sex: Gud skabte mennesket som mand og kvinde, står der. Det er seksualiteten i en nøddeskal. Vi har på dansk lånt ordet sex fra engelsk, hvor det ganske enkelt betyder “køn”.

At du er skabt som pige eller dreng, har noget – ja, faktisk alt – med sex at gøre! Alle de tanker, som din seksualitet for tiden fylder dig med, hænger sammen med det, at du ikke er intetkøn, men netop et seksuelt væsen. Du er et kønsvæsen, og du er ved at blive bevidst om, hvad det vil sige.

Sex er godt

Når Bibelen beskriver det sådan ved skabelsen, så hører det med til det, som Gud beskriver med ét ord: GODT! Vores seksualitet kom ikke til som en fejl efter syndefaldet. Sex er Guds gode gave og indhold til menneskelivet fra skabelsen af. Hvis du kan forestille dig et liv, hvor vi alle bare gik rundt som intetkønsvæsener, kan du måske se, hvor kedeligt det ville være!

Det kan være forfærdeligt bøvlet at finde ud af min egen seksualitet – og måske ikke mindst, hvordan dem fra det andet køn tænker og føler – men hvor ville det alligevel være kedeligt, hvis vi alle tænkte og følte ens.

Sex er at kende

Fra skabelsen blev det at få børn knyttet til samlejet. Men i Bibelen beskrives samlejet mellem en mand og kvinde sådan her: “Adam kendte sin kone Eva, og hun blev gravid!” (Sådan står der på hebraisk, som 1. Mosebog oprindeligt er skrevet på. I den nuværende danske Bibel er det oversat med: “Adam lå med sin kone Eva …”). I følge Bibelen handler sex altså ikke bare om at få børn, eller om teknik eller god oplæring. Men sex er en del af det at have et fællesskab i kærlighed. At kende hinanden helt ind i det inderste.

Det er selvfølgelig det, vi gerne vil, når vi har en kæreste: Han skal kende mig helt til bunds. Jeg vil dele ALT med hende. Og det er godt, det er sådan, for det er Guds ønske for os, at vi skal finde en sådan “soul-mate” at dele livet med! Netop derfor er det vigtigt, at sex – forstået som at tilfredsstille hinanden seksuelt, altså også samleje – foregår i en tryg ramme, som du kan læse om det i andre artikler her på AdamogEva.dk.

Bud nr. sex

Derfor er bud nummer 6 (!) af de ti bud formuleret sådan: Du må ikke bryde et ægteskab. Det bud siger også noget godt til dig, som ikke er gift endnu. For det betyder jo også: Du må ikke bryde ind i et ægteskab! Dvs. lad være med at have sex med din kæreste, før I bliver gift.

Den gode ramme, som ægteskabet sætter for jeres fælles liv med hinanden, giver nemlig tryghed og frihed til god sex. Men i tiden op til ægteskabet kan I bruge al jeres tid sammen på at lære at kende hinanden på alle de andre områder i livet. Det er en spændende opdagelsesrejse! Hvis I så på et tidspunkt bliver enige om, at I ikke skal være kærester længere, vil I have givet hinanden rigtig meget godt, men der er alligevel noget, I stadig har tilbage for jer selv og til den, I bliver gift med.

Sex-eksempler i Bibelen

Bibelen beskriver en hel del eksempler på, hvordan det kan gå, når nogle bryder et ægteskab. Den fromme kong David er et af de værste eksempler. Du kan læse om ham i Samuelsbøgerne, hvis du vil se, hvordan det IKKE er smart at leve sit liv på det seksuelle område!

Men Bibelen har også en fantastisk smuk beskrivelse af et seksuelt forhold mellem en mand og en kvinde i den bog, der hedder Højsangen. Det er måske et af de flotteste erotiske digte i verden, og du kan sikkert genkende nogle af beskrivelserne af seksuelle følelser.

Bibelen er hverken forskrækket over sex eller bange for at beskrive, hvor smukt, stærkt og fantastisk det kan være. Men som en god manual for menneskelivet sætter den både ord på det gode liv og advarer om, hvor det kan gå galt og komme til at gøre rigtig ondt.

Annoncer