Pubertet – mest for piger

Både krop og sind er i forandring, og det er ikke nemt at følge med. Du er på vej ud af børnelivet og ind i voksenlivet. Men det er ikke som at skifte kanal, hvor du er på enten den ene eller anden kanal. Puberteten er en proces. Nogle gange slår børnelivet igennem, andre gange er det voksenlivet. Men ofte er det også noget mix af det ene og det andet. Det er ikke underligt, at du kan have svært ved at finde ud af dig selv.  

Kroppen får andre former. Brysterne buler, huden er påvirket, håret bliver hurtigt fedtet, og menstruationen er blevet et vilkår, som virkelig ikke er noget at råbe hurra for. Mange får tusind tanker og spørgsmål, for det er let at blive usikker på, om alt er, som det skal være.

Midt i det hele opdager du forhåbentlig også en spænding i at finde din identitet som kvinde.

Udvalgte artikler

Om onani – mest for piger

Nogle piger oplever det skamfuldt at onanere. Læs her, hvordan du kan få et sundt forhold til din krop, seksualitet og onani.

Pigens kønsorganer

Det er godt at kende din krop, så du kan være tryg ved den. Læs om kønslæberne, klitoris, jomfruhinde, skeden, æggestokkene, æggelederne og livmoderen.

Fra pige til kvinde

Både kroppen og følelserne ændrer sig meget, når du går fra at være pige til at være kvinde. Læs om det hele her.

Er der nogen, der kan li’ mig?

“Jeg er mærkelig – og det synes de andre garanteret også!” Læs om, hvordan du kan få et mere positivt billede af dig selv.

Den første menstruation

Piger får deres første menstruation i puberteten. Blødningen er ikke farlig og varer som regel 2-7 dage. Menstruationen er uregelmæssig i starten.

Udvalgte svar

Jeg er så forvirret og usikker på min krop – hjælp mig!

Måske kender du til at blive mobbet pga. udseende. Det kan føre til, at man mister sin selvtillid. Få hjælp til at komme videre og få mere tro på dig selv.

Kan man blive “smittet” med menstruation?

14-årig pige har hørt, at man kan få menstruation, hvis man bor i samme hus som en, der har det. Læs om myter og virkelighed.

15 år og hverken bryster eller mens – jeg er fortvivlet!

Piger udvikler sig i meget forskelligt tempo. Det kan være svært at være en af de sidste. Læs om, hvordan du kan komme godt igennem ventetiden.

Hvor gammel er man, når man får lyst til sex?

Der er forskel på at have lyst og at være klar til sex. Du går ikke glip af noget ved at vente – tværtimod!

Er jeg forelsket eller afhængig af følelsen af at være forelsket?

Følelser kan nogle gange snyde, så du måske er mere forelsket i selve forelskelsen. Læs om, hvordan du kan lære at kende forskel.

Annoncer