Utroskab

Utroskab kan have mange former og nuancer: Chat-beskeder bliver til flirt. Et venskab med én af det modsatte køn bliver mere fortroligt end forholdet til kæresten. Du ”kom til” at kysse, kæle eller nusse med en anden end din kæreste, måske fordi du havde fået for meget at drikke eller taget stoffer.

Utroskab gør altid ondt – uanset hvilken form den har. Det skaber usikkerhed, sår og vrede. Nogle gange er sårene så dybe, at forholdet går i stykker.

Læs mere og bliv inspireret til at tale åbent og ærligt med din kæreste om, hvordan I sikrer jer et trygt og robust forhold, hvor I viser respekt for hinandens behov og grænser – måske får I lyst til at lave en ”kærestekontrakt”.

Udvalgte artikler

Min kæreste er utro

Utroskab får altid konsekvenser – uanset hvad der skete. Læs om det og om vaner, der kan styrke og beskytte jeres forhold.

Skal jeg blive eller gå fra min kæreste?

Følelserne for din kæreste har ændret sig. Hvad gør du? Læs om gode grunde til at blive og gode grunde til at slå op.

Reality kontra virkelighed

På skærmen virker venskab, flirt og sex let og uforpligtende. Det, du ser, flytter dine grænser og påvirker opfattelsen af både dig selv og andre.

Den nødvendige tilgivelse

Når den ene har svigtet eller såret den anden, må der et opgør til. Det er nødvendigt at få talt ud. Læs om den nødvendige og svære proces det er at tilgive.

Utroskab

Hvornår begynder utroskaben? Og er det muligt at blive hele og finde sammen igen, hvis skaden er sket? Læs om utroskab og om konsekvenserne.

Udvalgte svar

Hvordan kommer jeg over min netkæreste?

Mange flirter og finder kærester på nettet. De mødes aldrig, men kan alligevel såre hinanden dybt.

Har kæreste, men eks er bedste ven – hvad gør jeg?

Er det utroskab, hvis man er mere fortrolig med sin bedste ven end med kæresten? Og hvordan vælge mellem de to?

Hvad gør jeg, når kæresten er utro og lyver?

Du kan ikke lave om på din kæreste, men du kan gøre dig klart, hvor din grænse går. Åbenhed og ærlighed skaber vigtig tryghed i et forhold.

Kysset en anden – hvad skal jeg gøre?

Utroskab kan være svær at overvinde. Det kræver indrømmelse, en tydelig undskyldning og tid til, at den sårede part kan arbejde med at tilgive og genvinde tilliden.

Annoncer