Er jeg homoseksuel eller biseksuel eller noget andet?

Vis spørgsmål

Er i tvivl, om jeg er homoseksuel eller biseksuel.

Er det normalt?

Dreng, 12 år

SVAR:

Hej med dig

Tak for dit spørgsmål.

Normalt at være usikker

Nu ved jeg ikke, hvor du har hørt om homoseksualitet eller biseksualitet, men det er normalt noget, man mest tænker på, når man bliver lidt ældre. Hvis du synes, det er et vigtigt spørgsmål, er det ok, men hvis det egentlig ikke interesserer dig, er det også helt ok at lade det ligge.

Det er helt normalt, at man kan være usikker på sig selv, men det er ikke normalt at beslutte sig til at være homoseksuel eller biseksuel i din alder. Det normale er, at man finder sig selv som heteroseksuel. Det vigtigste er, at du er dig som den dreng du er! Hvad andre går og siger du er, skal du ikke tage til dig.

Gode venner er vigtige

Jeg håber, du kan lide at være sammen med både piger og drenge. Det er vigtigt, at du har nogle gode drengevenner, som ikke driller dig, og at du også har det godt med pigerne. Vi har alle brug for at være sammen med kammerater af begge køn.

Forhåbentlig er der også nogle voksne i dit liv, som du kan gå til og få støtte fra. Vi har alle brug for nogen at se op til for at kunne finde vores plads i livet. Prøv at vælge at bruge mest tid sammen med de mennesker, som du bedst kan lide at være sammen med, og som respekterer dig for at være lige den du er. Det vigtigste for dig nu er, at du har gode venner. Så skal du nok finde ud af din seksualitet efterhånden.

Måske kan du få noget ud af at læse artiklen Homoseksuel eller bare anderledes?

Jeg ønsker for dig, at Gud må hjælpe dig til at finde dig selv i alle de mange ‘stempler’, andre kan sætte på os.

Bedste hilsner
Peter

Annoncer