Vejen til god sex

God sex er kærlig sex. Det handler ikke så meget om teknik og erfaring, men mere om respekt, tryghed og ligeværdighed, altså om de to elskendes indstilling til hinanden. God sex er, når man giver og modtager kærlighed i en lidenskabelig og helhjertet forening af den nøgne krop og det åbne sind.

Vejen til seksuel lykke er ikke altid så let, som den ser ud på film. Det er lidt ligesom at bygge et hus. Først skal vi finde ud af, hvilket hus vi gerne vil have. Så skal fundamentet støbes, og så kan vi begynde at sætte vægge op, lægge tag på og montere alle installationerne. Og endelig kan vi begynde at indrette huset med møbler og inventar. 

De bedste forudsætninger

Fundamentet for god sex er den gensidige tillid til, at vi kan stole på hinanden og vil hinanden uden frygt for, at noget skal skille os ad. Den slags tillid er tanken bag det løfte, som en vielse er udtryk for. Her lover vi at elske og ære hinanden i medgang og modgang. Vi lover hinanden troskab og kærlighed. Og det er det bedste fundament, vi kan have for et godt og lykkeligt sexliv.

Men dermed er ikke alt sagt. Selv om de bedste forudsætninger er til stede, kan der alligevel være et godt stykke vej til, at vi begge oplever sex som en forløsende og opløftende del af vores kærlighed. På trods af løfter og fortrolighed kan der let snige sig angst, utryghed og manglende ligeværd ind i parforholdet. Og det tager vi også med os i sengen.

Jeg vil her prøve at give nogle gode råd til, hvordan vi kan arbejde os frem til et bedre sexliv:

Tal sammen

Det lyder måske lidt banalt, men det første og det vigtigste er faktisk at øve sig i at snakke godt sammen. Fortæl hinanden om jeres følelser, tanker og forventninger, både de positive og de negative. Alt for mange knuder opstår, fordi vi ikke taler om tingene på en åben og fortrolig måde.

Sex er en måde at kommunikere med hinanden på. Det er et intenst og lidenskabeligt kropssprog. Men det går ikke uden ord. Vi må også sætte ord på det, vi prøver at sige med vores kroppe. Både før og efter samlejet, men også gerne under. Det vil ofte gøre oplevelsen både mere intens, men også mindre højtidelig.

Forstå hinandens kærlighedssprog

Vi ved, at man kan tale forbi hinanden. Og når sex er en måde at kommunikere på, kan vi altså også tale forbi hinanden seksuelt. Vi er simpelt hen forskellige personer, der ofte udtrykker os forskelligt, også når vi elsker hinanden og har sex sammen. Den ene oplever måske nydelse på én måde, mens den anden oplever det på andre måder. Den ene føler sig måske bedst elsket, når han får lov at se, mens hun skal kunne mærke det. (Ikke så mærkeligt, at han så helst vil have lyset tændt, mens hun foretrækker mørke eller at være gemt under dynen). Han er mest frisk om morgenen, hun er det om aftenen, osv. Tal med hinanden om jeres forskelligheder og respekter dem. God sex er også at lære at “tale med” på hinandens kærlighedssprog.

Lav aftaler

En lidt overset forudsætning for god sex er de afklarede forventninger. Af en eller anden grund tror vi, at spontan og ikke-planlagt sex er det mest romantiske. Det kan det også være, men det er sjældent det mest vellykkede og tilfredsstillende. Rigtig god sex skal som regel aftales og planlægges på forhånd. Fordelen ved det er, at

  1. Det befrier os fra den frustrerende gætteleg. Mon hun/han vil nu?
  2. Det skaber fælles forventning og sætter på den måde gang i lysten.
  3. Det giver mulighed for at få andre ting fra hånden og skabe rum for romantikken.
  4. Vi har tid til at forberede os fysisk og til at have et langt og inspirerende forspil.
  5. Det skaber tillid. Vi holder aftaler med hinanden.

Glem kønsrollerne

Mange mænd er fanget i en angst for ikke at slå til, og for ikke at kunne præstere det rigtige. Ikke at kunne time tingene ordentligt og være overbevisende nok. Det er en angst, som forstærkes af de stereotype billeder, som film og andre medier giver af det “normale” seksuelle samspil mellem manden og kvinden. Men tro ikke, at det “rigtige” og “normale” er det, vi ser i TV og på film.

Glem de billeder, I har fået påduttet. Glem de uudtalte forventninger om, hvilke roller I har overfor hinanden og gør i stedet jeres seksuelle samliv til et fælles projekt. Tal om, hvordan I vil, at det skal være for jer. Og vær den mand og kvinde, I selv er i stedet for at kopiere de forestillinger, som medierne fylder os med.

Husk de 3 T’er

Det sidste, jeg vil nævne, kan samles i de 3 T’er: Tryghed, tid og teknik. Når der tales om sex, er der ofte mest fokus på mænds oplevelser og behov. Men de er ikke de samme for kvinder. Og det må begge parter respektere og tage hensyn til. Til gengæld får begge to så også meget mere ud af det.

Tryghed
Det er vigtigt, at hun føler sig fysisk godt tilpas, udhvilet og afslappet. At hun er tryg ved sin mand og ved deres seksuelle samspil. At hun ikke føler pres, og at hun selv har lyst til sex.

Tid
Hun har brug for meget længere tid til “opvarmning”. Manden kan ofte være klar på 2-3 minutter. Men hun skal måske bruge 20-30 minutters seksuel stimulering. Ikke pga. uvilje, men fordi sådan er hun altså skabt! Tidsfaktoren er faktisk én af de vigtigste forskelle på mænds og kvinders seksualitet, og det har mange mænd lidt svært ved at forstå!

Teknik
Endelig har hun behov for den rigtige seksuelle stimulering. For manden er det ret ligetil, da penis jo ikke rigtig er til at tage fejl af eller overse. Men der er for mange mænd, som ikke kender deres koners kønsorganer særlig godt. Det kan være en god idé, at hun giver sin mand en grundig lektion i, hvor klitoris sidder, og hvordan hun gerne vil kærtegnes.

God sex er en dejlig ting at dele med den, man elsker. Men ingenting kommer af sig selv. For nogle kan det tage mange år, før man har opnået den tryghed og den ligeværdighed, som er vigtig for den gode sex. Giv jer tid, og husk at grine lidt af jer selv undervejs.

Annoncer