Prævention

Der findes en række forskellige metoder, I kan bruge for at undgå en uønsket graviditet. Det handler om at forhindre en befrugtning ved samleje. Når ægget er befrugtet, er et nyt menneskeliv begyndt.

Det kan være svært at få talt om prævention. Men det er vigtigt at se virkeligheden i øjnene. Det har ret store konsekvenser, hvis I ender med en uønsket graviditet. Dét findes der nemlig ingen nemme løsninger på.

I har begge ansvar for at undgå en uønsket graviditet. Her er nogle artikler og en række svar, så I kan blive lidt klogere på, hvilken prævention der passer jer. Når I skaffer jer viden og bruger den, tager I ansvar for både jer selv og hinanden.

Prævention handler også om at undgå sexsygdomme. Flere af disse sygdomme kan medføre, at du ikke senere kan få et barn. Hvis du har et aktivt sexliv, er det derfor en rigtig god idé at beskytte dig mod sexsygdomme.

Udvalgte artikler

Prævention – hvordan beskytter vi os mod graviditet?

Når du er seksuelt aktiv, har I mulighed for at skabe et barn sammen. Hvis I gerne vil undgå det, skal I bruge prævention.

Sådan bliver du gravid

Hvor meget skal der til for at blive gravid? Læs om ægløsning, befrugtningstidspunkt, p-pille-stop m.m.

Menstruationen udebliver – mulige årsager

Du er ikke nødvendigvis gravid, selvom din menstruation ikke kommer til tiden. Der kan være mange forskellige grunde til det, og det kan du læse om her.

Info om p-piller

Her får du viden om, hvordan p-piller virker, hvordan du kommer i gang med at bruge dem og hvilke bivirkninger, der kan være.

Rod med p-pillerne

Hvis du glemmer at tage en eller flere p-piller, kan sikkerheden være påvirket. Find info her og i indlægssedlen fra pakken.

Udvalgte svar

Sex uden prævention – kan jeg være gravid trods fortrydelsespille?

16-årig pige har haft flere samlejer uden prævention med sin date. Hun har taget en fortrydelsespille men er bange for at være blevet gravid.

Kan man blive gravid, når man bruger både p-piller og kondom?

Ingen prævention er 100% sikker. Derfor handler det også om at beskytte dine følelser og måske vente med sex, til I begge er klar til at blive forældre.

Er det etisk forkert at bruge hormonspiral?

Nogle former for prævention kan medføre meget tidlige aborter. Derfor er det godt at overveje, hvilke præventionsformer, du vil bruge.

Kan jeg være gravid efter afbrudt samleje?

Afbrudt samleje er en meget usikker præventionsform og beskytter ikke mod kønssygdomme. Se, hvordan du passer godt på dig selv.

Annoncer