Sex i Bibelen – en opdateret guide

Mange tror, at Bibelen er imod sex. Det er helt forkert. Bibelen siger, det er Gud, der opfandt sex! Ved at studere Bibelen lærer vi noget meget grundlæggende om sex: Det er godt, stærkt og smukt.

Gud skabte mennesket som mand og kvinde. Sådan begynder Bibelen med skabelsesberetningen, hvor Gud skabte de to første mennesker, Adam og Eva. Bibelen lærer os altså, at alle mennesker er enten mand eller kvinde. Det kaldes vores seksualitet.

Du er enten dreng eller pige. Det påvirker den måde, du tænker på, føler på og reagerer på. Det påvirker din krop, din stemme, dine interesser osv. Det betyder, at når du går fra at være barn og til at blive teenager, bliver du meget opmærksom på din seksuelle udvikling, og din seksualitet får større betydning. Du bliver sikkert meget interesseret i det andet køn. Hvad tænker de mon om mig? Det er helt naturligt. Det er en del af det at være menneske. Vi er skabt, så vi kan blive forelsket.

Børn og børnebørn

At vi er skabt som mand og kvinde, betyder også, at vi er skabt, så vi kan få børn ved at have sex sammen. Det er vigtigt. Uden børn ingen fremtid for menneskeheden. Vi får børn, der selv får børn, der selv får børn osv. Sådan har det altid været. Ellers var vi uddøde for længe siden. En vigtig del af seksualiteten er, at vi kan få børn.

At sige “Jeg elsker dig” med hele kroppen

Men sex er ikke kun til for at få børn. Når Bibelen skal fortælle, at nogen har sex sammen, så beskrives det som at “kende” hinanden. Sex er at kende hinanden på en meget dyb måde. Sex har noget med det dybeste og fineste i os at gøre. Det er en af de måder, to mennesker bedst kan udtrykke, at de elsker hinanden. De mange kærtegn og kys, de stærke følelser, sammensmeltningen i samlejet og enheden bagefter er alt sammen noget, der er skabt til at styrke kærligheden mellem mand og kvinde.

Bibelen og kærligheden

Kærlighed er mere end forelskelse. Kærligheden skal holde hele livet. Både når det går godt, og når det går skidt. Men vi tager så let fejl. Vi kan tro, at noget er ægte kærlighed, og så er det i virkeligheden noget andet.

I Bibelen lærer vi, at den ægte kærlighed er trofast og binder sig til sin elskede hele livet igennem! Jeg bliver ikke kun sammen med min elskede, indtil jeg finder en, der ser flottere ud. Jeg bliver ikke kun sammen med min elskede, så længe jeg synes, at han/hun er spændende! Nej, ægte kærlighed er et løfte for livet. “Til døden jer skiller,” som der siges ved et bryllup i kirken. Det er der en fantastisk tryghed i – og det er præcis det grundlag, Bibelen giver for det seksuelle liv. Her er sex knyttet sammen med kærlighed og troskab.

Det gør ikke noget, at det ikke lykkes så godt i begyndelsen. Jeg bliver ikke skrottet af den grund. Det gør ikke noget, at der kan komme perioder, hvor der ikke er overskud til sex. Vi elsker hinanden alligevel og bliver sammen! Vores kærlighed er beskyttet. Den er ikke ude i blæsten og regnen. Den er beskyttet af et solidt skab: et ægteskab. Vi er gift og har lovet at være tro mod hinanden.

Sex uden troskab

Desværre er der mange, der ikke har alle tre ting på én gang: sex, kærlighed og troskab. Mange går i seng med én, de måske nok er forelsket i. Måske også én, de elsker. Men de vil ikke love at være tro hele livet. De vil ikke giftes. De kan nemt være lidt bange, når de har sex sammen. De kan være bange for, at der kommer et barn ud af det. For det vil de ikke have. De kan være bange for ikke at være gode nok i sengen, for så vil den anden måske søge efter en ny sex-partner.

Sex uden troskab er en trist ting. Det kan opleves godt. Men det er ikke trygt. Gud ønsker, at vi skal være glade og trygge. Derfor lærer Bibelen os, at sex og troskab hører sammen, og det betyder, at sex hører hjemme i ægteskabet.

Bibelen er “updated”

Det kan godt virke meget gammeldags at være jomfru, indtil man bliver gift! Det er det sådan set også, for det er den tanke, der har ligget helt tilbage fra menneskets første tid. Det kan man da kalde gamle dage! Men det er en bibelsk grundtanke, der holder – og jeg har aldrig hørt om nogen, der har følt sig snydt ved at vente med sex, til de havde fundet deres livsledsager. Derimod hører man ofte om nogle, der har fået sår og ar på det seksuelle område, fordi deres erfaringer med sex ikke var inden for de trygge rammer, som kærlighed og troskab giver.

Bibelens vejledning om sex og ægteskab er altså stadig aktuel for os – den er helt opdateret!

Annoncer