Hvad kan man skrive til en pige, man er forelsket i?

Vis spørgsmål

Hej Adam og Eva, jeg er en 15-årig dreng, som har svært ved at skrive med piger over facebook. Problemet er, at jeg ikke ved, hvad jeg skal skrive af søde ting til pigen, som jeg er forelsket i.

NN, 15 år

SVAR:

Hej med dig, og tusind tak fordi du skriver dit spørgsmål til os.

Jeg er i dine øjne sikkert en gammel kone (på alder med din mor), så jeg har været så fræk at spørge en række unge piger i alderen 13-16 år om, hvordan de gerne vil skrives til af jer drenge. Så kan du finde ud af direkte fra pigerne selv, hvad der gør dem glade, og hvad der får dem til at rynke på næsen.

Ærlighed er vigtigst

Pigerne er enige om, at det er vigtigst med ærligheden. Du skal fortælle pigen, du kan lide hende. Måden du skal gøre det på, skal være stille og roligt uden at spille smart. Det er meget populært at lave hjerter, kyssemund, skrive søde, skatter, sexy, hottie osv. Men pigerne synes, det er plat i længden. Det bliver hurtigt for meget, og det virker i stedet overfladisk.

Hvis du vil skille dig ud, så pigen lægger mærke til dig, skal du gøre noget andet. Du skal fortælle hende, at du synes hun er sød, og at du gerne vil lære hende bedre at kende, mødes med hende efter skoletid, så I kan tale sammen face to face. Det er svært, men det virker langt bedre, og mere seriøst overfor pigen, end hvis du skriver masser af platte jokes eller oversmarte bemærkninger. Når du skriver, hvad du kan lide ved hende, så prøv at finde flere gode ting ved hende end udseendet.

Når du skriver med hende, så del links med gode sange, som du elsker at lytte til, del små filmklip, du synes er sjove. På den måde kan hun finde ud af, hvad du synes om. Men igen – vær ærlig. Pigerne kan godt grine af, at en fyr har skrevet noget om, at han var fuld eller brækkede sig, men de er enige om, at de synes, det er plat, og at de hellere vil have den bløde ærlighed, selvom den selvfølgelig er sværere.

Vi længes efter ”det virkelige”

Vi kan så meget via vores smartphones, Facebook og Instagram, men overskriften for det hele er: Det er ikke virkeligt. Det er en platform til ”SHOW-OFF”. Vi kan/skal være smarte, lækre, sjove, hurtigst fremme med det sejeste osv. Det er en hård konkurrence hele tiden, og vi fristes alle af at hoppe med på den idé.

Men under alt dette flotte facade-ræs gemmer der sig en længsel efter ”det virkelige liv”.

En længsel efter at få et brev, der er håndskrevet, som ikke bare forsvinder i mængden af sms beskeder. Håbet om, at den man godt kan lide hopper på cyklen og kører hen til én, i stedet for at stalke én på Facebook.

Jeg hører fra unge mennesker, at de føler sig jagtet af sms’er. Kæresten skriver måske hele tiden: Kan du stadig lide mig, hvorfor smilede du til Kasper i dag, har I noget kørende? Hvorfor svarer du ikke osv. Sms-beskeder misforstås ofte, fordi ordene kan virke mere bestemte, end de var ment. Eller de virker mere flirtende, end det var tænkt.

Hvis man i stedet er sammen ”In real life”, så kan man tale sammen direkte, samtalen misforstås ikke så let, for man kan se hinanden i øjnene, mens man taler. Man kan lave ting og få oplevelser sammen, som er foregået i virkeligheden og ikke kun via skriftlige beskeder på chat eller sms.

Jeg håber, du kan finde modet til at være ærlig, når du kontakter hende, du er forelsket i. Vær dig selv, spil ikke en smart rolle, for den holder alligevel ikke i virkeligheden.

Læs evt. mere har på siden:

Flirt - den vilde jagt efter en kæreste

Kærestepotentiale… eller en god ven?

Mange hilsner fra Anja 

Annoncer