Politiken: Redaktør af indremissionsk hjemmeside svarer på kritik: Politikens leder er baseret på fordomme og urigtigheder

Debatindlæg i Politiken 22. okt. 2020

Af Vibeke Sode Hjorth, leder og redaktør af AdamogEva.dk

Kære Marcus Rubin.

Din leder i Politiken 16. oktober 2020 bygger desværre på flere faktuelt forkerte oplysninger, som jeg undrer mig over, at du ikke har tjekket.

Du skriver, at AdamogEva.dk sidestiller homoseksualitet med vold og incest. Det er helt forkert. Vi tager på forsiden skarpt afstand fra den sammenligning. Tekster, som kunne give anledning til den misforståelse, er blevet fjernet fra hjemmesiden. Redaktionen har desuden beklaget, at vi ikke har været mere opmærksomme på, at enkelte passager utilsigtet kunne læses sådan.

Du skriver, at redaktionen bag hjemmesiden benægter, at det er et problem. Det er også helt forkert. Redaktionen har tværtimod meget tydeligt givet udtryk for, at det er et stort problem, hvis nogle tekster kan læses på den måde. 

Du skriver, at AdamogEva.dk er et undervisningsmateriale. Det er heller ikke rigtigt. AdamogEva.dk er ikke et undervisningsmateriale, men et rådgivningstilbud på lige fod med f.eks. Sexlinien.dk. At tekster fra AdamogEva.dk kan indgå i en undervisningssammenhæng som kildemateriale på lige fod med alle andre tekster, er helt efter bogen. Det er lærernes ansvar at sikre bredde og balance i undervisningen.

Du skriver, at AdamogEva.dk er homofobisk. Lige så forkert. AdamogEva.dk understreger igen og igen, at ethvert menneske – uanset køn, seksuel orientering, livsvalg og identitet – er unikke og værdifulde skabninger. AdamogEva.dk tager afstand fra enhver form for fordømmelse, had og diskrimination. Punktum.

Vi respekterer naturligvis, at Politiken og Marcus Rubin har ret til en holdning ligesom alle andre, men vi er oprigtig kede af, at den er baseret på fordomme og urigtigheder, som kunne afklares ved at slå op på forsiden af AdamogEva.dk. Eller ved at opsøge en forudgående dialog for at få flere vinkler på sagen.

Marcus Rubins lederartikel oplever vi ikke som et godt bidrag til den demokratiske dialog, vi alle ønsker.

Annoncer