Venner på skype - kan han li mig?

Vis spørgsmål

Hej, jeg er en pige på 12 år, jeg har skrevet til jeg før. Men nu til mit problem. Jeg har virkelig undret mig over, om denne dreng kan li mig. Jeg synes, han er rigtig sød, men lad mig starte fra en ende af.

Det startede her til nytår, hvor jeg var inde på en dansk minecraft-server, hvor jeg så mødte den her fyr. Han begyndte at skrive til mig og han skrev, at han synes, at jeg var sød. Normalt vil jeg falde for en fyr, der siger sådan noget til mig, men det skete ikke denne gang. Vi blev så venner over Skype, hvor han skrev, "jeg tror jeg er forelsket". Jeg blev lidt smigret, men ikke noget særligt.

Han spurgte så senere, om vi skulle blive kærester. Det skal lige siges, at han er 14 år nu. Men jeg sagde nej til at være kærester og han spurgte igen næste dag, hvor jeg svarede, at jeg lige skulle tænke over det til senere. Næste dag sagde jeg så, at jeg ikke tænkte, at jeg var klar til et forhold, men inden jeg fik det skrevet, skrev han så "skal vi ikke bare være venner?" Og jeg svarede så jo.

Men jeg tror stadig, han kan li mig. Han skrev også på et tidspunkt "hvad laver du <3" og der var jeg begyndt at blive lidt lun på ham, men nogle dage senere fik han en kæreste, og da han sagde det brød mit liv sammen. Jeg opførte mig normalt, da det skete, men om aftenen kunne jeg mærke, at det gjorte så ondt inden i. Jeg gad godt at græde, men jeg KAN ikke endnu.

Jeg ved, at jeg vil få det bedre, hvis jeg græd, men kan ikke. Jeg føler mig trist og tung inden i, hver dag og nat. Jeg tænker kun på ham og jeg har det lidt svært for tiden i det helt taget, men så en dag skrev han "hej smukke" og jeg bliv så smigret. Jeg har talt meget med mine venner om det og har spurgt dem, om de tror, han kan li mig. Jeg har tænkt på, om han mon prøver på at gøre mig jaloux, og jeg er helt forvirret.

Undskyld for den lange besked, men håber I vil svare mig, har brug for hjælp ...

Mvh D, 12 år

SVAR:

Kære D

Tak for dit spørgsmål og for din ærlighed. Jeg kan godt forstå, at du er forvirret lige nu og at du bliver i tvivl om, hvad du skal gøre. Det er altid svært at kommunikere over nettet eller sms eller skype, og der kan opstå mange misforståelser, fordi man ikke kan se hinanden og tale direkte sammen.

Godt gået!

Jeg synes, det er superfint, at du ikke bare kaster dig ud i noget sammen med en dreng, som du ikke i starten følte så meget for. Det er godt, at du ikke bare siger ja til at være kæreste med ham, bare fordi han spørger om det. Det virker ikke, som om I kender hinanden så godt endnu, og når tingene udelukkende foregår over nettet, tager det endda måske længere tid at lære hinanden at kende, fordi man kun skriver korte og små beskeder til hinanden.

Han tænker sig måske ikke om

Når alt kommer til alt, er det nok meget godt, at du sagde nej til ham. Jeg synes, det er meget tankevækkende, at han kan spørge dig om at være kærester den ene dag og så et par dage efter begynde at komme sammen med en anden. Det får mig simpelthen til at tænke, at han ikke rigtig tænker sig om, og at han heller ikke lægger så meget i det at spørge en om at blive kæreste, som du gør.

Under alle omstændigheder er det et meget hurtigt skift fra den ene til den anden og han kunne sikkert skifte lige så hurtigt, hvis I faktisk var blevet kærester. Selvfølgelig er du såret og skuffet, og du tænker måske også, at du skulle have sagt ja første gang, han spurgte, men jeg tror, at det først og fremmest er følelsen af, at en anden bliver valgt frem for dig, der gør dig ked af det lige nu. Mere end det er følelsen af kærlighed og sorg over, at den du elsker ikke vil have dig. Jeg tror, vi alle ville bliver ramt på vores stolthed hvis vi oplevede det samme som dig, men det skal ikke nødvendigvis forveksles med kærlighed, og at du ikke kan være glad uden ham.

Venner

Jeg tror 100%, at du skal satse på at være venner med drengen og ikke mere end det. Når han skriver “Hej smukke” til dig, er det ikke sikkert, det betyder andet, end at han synes, du er smuk. Det kan selvfølgelig også betyde, at han gerne lige vil have dig lidt i baghånden, hvis det går over med den kæreste, han har nu. Det er ikke særlig kønt fra hans side, og jeg tror ikke, du skal lægge for meget i det.

Du er 12 år og har et helt langt og dejligt liv foran dig. Derfor synes jeg ikke, du skal bruge mere krudt på en 14-årig dreng, som leger lidt med jer alle og ikke rigtig har fundet ud af sig selv endnu. Det kan man selvfølgelig heller ikke forlange, når han er så ung, men man kan holde sig lidt på afstand, så man ikke bliver ked af det og såret.

Jeg håber, du kan bruge det, jeg har skrevet, og at du vil bruge nogle gode år endnu på at finde dig selv, og hvad du gerne vil fremfor at finde en kæreste. Jeg tror også, du kan få noget ud af at læse disse artikler:
Flirt – den vilde jagt efter en kæreste
Plusser ved at vente med at få en kæreste

Kærlig hilsen
Eva Rasmussen

Annoncer