Skal jeg tage til fest, hvor min eks kommer?

Vis spørgsmål

Hej. For 2 år siden gik min eks og jeg fra hinanden, vi ville forskellige ting og stoppede derfor vores forhold, som havde varet i 9 år.

Vi havde på de 9 år, vi boede sammen, fået blandet vores familier godt sammen og følte derfor, at vi var en stor familie, og derfor var det også ekstra hårdt at slå op, jeg blev boende i byen og han flyttede langt væk.

Kort tid efter mødte jeg min dejlige mand, som jeg lige er blevet gift med, det gik hurtigt, men vidste bare det var manden i mit liv.

Problemet, som jeg ikke kan se mig ud af, er følgende: Han har en storesøster, som har tre børn, de børn har jeg været en del af hele deres liv, og de kender mig som deres tante. Lige da vi slog op, tog jeg afstand til hans familie for at vise eksen respekt og ikke trænge mig på, men så kontaktede de mig, ca. da der var gået et år og sagde, de savnede mig og at børnene savnede mig, og jeg savnede dem jo helt vildt også, så siden der er min mand og jeg begyndt at se dem, og min mand og min ekses søsters mand er blevet rigtige gode venner. Men har hørt fra flere andre fælles venner, jeg har med min eks, at han ikke er for glad for det, han synes, det er underligt? Men til hans søster siger han, det er helt ok.

Nå men den ældste pige skal konfirmeres til maj og har inviteret os med, + der også er en privat voksen fest i slutningen af marts også hos dem, hvor han også kommer. Jeg ved bare ikke, om vi skal tage med, det er over 1,5 år siden, jeg så ham sidst, men blev så ked af at se ham den gang, og ikke fordi at jeg stadig elsker ham, for det gør jeg ikke, men det føles bare som om, at den mand jeg kendte er død og det bare er hans krop med en ny person inden i, og det gør mig ked af det. Ved ikke lige hvad jeg skal gøre, for er bange for at blive ked af det, når jeg ser ham eller vred, og så sidde og have det rigtig dårligt.

Det skal siges, jeg har social angst, så sådan nogle fester gør mig mega bange og utrygge, så ved ikke lige hvad jeg skal gøre, og ikke mindst hvis vi ikke tager med, hvordan jeg så forklare dem det, så de ikke synes, det er underligt og bliver skuffet over mig.

Så i bund og grund, skal vi med eller ej, hvordan siger vi det, hvis vi ikke skal. Eller hvordan kan jeg komme igennem en fest, hvor han er.

Håber så meget I kan hjælpe.

Diana, 29 år

SVAR:

Kære Diana

Du stiller to spørgsmål?

Skal jeg tage med til voksenfesten hvor min ex er med?

Hvis ikke hvordan siger jeg så nej tak.

Når man har fælles historier og bryder op

Det, du beskriver, oplever rigtig mange mennesker i dag. Det med at man efter mange år med en kæreste skilles. Man er blevet glad for fælles venner og for den andens familie.

Jeg tror, det er vigtigt at se i øjnene, at når man er blevet glad for en relation, så kan ikke alle relationer stoppe, fordi man stopper et parforhold. I dit eksempel vil jeg mene, det vil være vigtigt, at din ekskærestes søster taler med sin bror om, at den relation, I har, i høj grad også er ønsket af hende. Måske kan der være nogle fester, man ikke kan deltage i, sådan i alt fald imens bruddet er nyt, men på sigt kan man måske godt. Jeg synes, det er vigtigt, at de tager den snak og at din ekskærestes søster går ind i samtalen. Det lyder som om, I var forholdsvis enige om bruddet – og det gør jo nogle gange, at det er lidt lettere at ses bagefter.

Skal du tage med til voksenfesten

Det må bero på en fornemmelse og vurdering fra din side. Ved du, om du til festen vil blive mere optaget af, at skulle se ham og måske blive ked af det? Ved du, om du vil gå med ondt i maven fra nu og indtil, I skal til fest? Vil det i det hele taget blive en fest med angst og ondt i maven, så er det måske for tidligt at tage til sådan en fest.

Samtidig har jeg lyst til at sige, at det, du oplever, jo også er meget naturligt. I har haft en liv sammen i 9 år, så selvfølgelig bliver man også lidt mærkelig til mode ved at se hinanden igen. Selvom du har det godt, så har du jo alligevel delt meget af dit liv med ham. Har du overvejet at mødes med ham, for lige at se ham i øjnene igen. Måske tale om det, der skete og om, hvordan I begge er kommet videre. Sådan en samtale vil måske gøre det meget lettere for dig at komme videre igen.

Hvis du ikke tager med

Så synes jeg bare, du skal sige det ligeud. At du stadig synes, det er svært at møde ekskæresten og at du har brug for lidt mere tid, så derfor melder du fra.

Det, tror jeg da, alle kan forstå.

Jeg håber, du finder ud af det.

Venlig Hilsen

Steen Kruse

Annoncer