Kommer hun nogen sinde tilbage til min ven?

Vis spørgsmål

Hej. Min veninde og min ven er lige gået fra hinanden, de har været sammen i 4 år og har været igennem så meget sammen. Men for en måned siden var hun ham utro med en anden. 2 dage efter, de er slået op, er hun sammen med ham den nye hele tiden. 1 uge efter, de har slået op, bliver hende og ham den nye kærester og gør det officielt på facebook osv, og samme weekend bliver han vist frem for familie, og har sex samme uge.

Der går så en uge, hvor hun om fredagen snakker med sin eks og vil have ham tilbage og forklarer ham, at ham den nye også er ret umoden og ikke rigtig forstår hende, hvis hun er ked af det osv. Og så senere på aftenen bliver hun så i tvivl omkring det hele og siger til eksen, at hun ikke elsker ham mere og nok vælger at blive ved ham den nye alligevel.

De har så ikke kontakt i en uge og så skriver de så sammen og hun forklarer, at hun stadig ikke er ovre ham, men har stadig lært så meget på få dage og føler, at hun er blevet meget mere "voksen". Der går endnu en uge og de har ikke haft kontakt siden eksen. 

Han er virkelig nede i kul kælderen og vil virkelig gerne have hende tilbage. Hende og ham den nye har måneds dag i næste uge og har allerede købt måneds dags gave osv til hinanden og skriver, at de elsker hinanden og alt muligt.

Vi tænker sådan lidt alle sammen, om vores vendinde er inde i en fase? Altså det virker som om, at hun er falsk forelsket i ham her? Det hele sker så hurtigt omkring dem. Er han et rebound? eller er han bare en falsk forelskelse, skal hun bare ud og finde ud af at græsset ikke er grønnere på den anden side eller hvad sker der? For altså det er 2 uger siden, hun sagde, at han var umoden og en masse minusser ved ham osv, og nu er de bare totalt "in love" De er sammen hele tiden næsten.

Hvad betyder alt det her? Vi siger jo hele tiden til vores ven, at hun nok skal komme tilbage og hun ikke ved, hvad hun laver, fordi det virkelig ikke ser sådan ud.

Men så alligevel virker hun jo helt nyforelsket i ham her, når de slår billeder op på instagram, om at de snart har månedsdag og har købt gave til hinanden osv? Det virker lidt barnligt det der med gaven.

Skal siges at eksen han er 19 og hun er 18 og ham den nye er 17. Håber i kan give os lidt svar omkring sådan et tilfælde, og om hun nogensiden kommer tilbage til ham?

Anonym, 18 år

SVAR:

Kære ”gode ven”

Tak for din mail. Det er tydeligt, at du ønsker at være en god ven. Det er helt afgørende med gode venner, når tingene er svære at forholde sig til!

Du beskriver situationen mellem din ven og din veninde. Hvad der lige præcis sker for din veninde er svært at sige, da jeg ikke har hørt hendes version. Det vil altid være gætterier så længe hun ikke har udtrykt sine tanker og oplevelser direkte, men vi har det fra 2. eller 3. hånd. Jeg tænker, at det vil være godt for hende, hvis der er gode veninder omkring hende. Det er altid godt at bevare venskaber, når man får en kæreste og ikke mindst når der sker ændringer i livet på den ene eller anden måde. Men hvorfor hun gør, som hun gør, kan jeg ikke svare på uden hendes version.

At være en god ven når livet gør ondt på andre

Nu er det i stedet dig, der har henvendt dig og din version, jeg kender til. Jeg vil derfor prøve at svare på, hvordan du kan være en god ven i denne situation. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du ikke bliver en mellemmand mellem de to, men at du vælger at være noget særlig godt for din ven (som det virker til du er tættest på) og lader nogle veninder træde til i forhold til pigen. Jeg tænker også, at det er vigtigt, at din ven og dig ikke spørger hendes veninder, om hvad hun tænker eller har sagt, men at din ven selv snakker med hende, hvis der er noget de skal have talt ud om. Ellers bliver det noget mærkeligt noget, der nemmest bliver til sladder og ikke reelt.

Først og fremmest tænker jeg, at det er godt, at din ven har venner omkring sig, der gerne vil støtte og være der for ham. Det kan være benhårdt, når et 4-årigt kæresteforhold slutter. Jeg tror, der er en grund til, at pigen har fundet en anden efter 4 år. Om det er fordi hun trængte til luft og at de blev kærester i en ung alder, eller om det alene er fordi hun er vildt forelsket i sin nuværende kæreste, er ikke til at sige. Det kan være et overfladisk forbipasserende forhold hun er havnet i, men det behøver det ikke at være.

Jeg tænker, at det er vigtigt ikke at give din ven forhåbninger om, at hun snart kommer tilbage. Hun har en ny kæreste nu og det er rigtig hårdt at se på, men det er det, der er virkeligheden lige nu. Du kan hjælpe din ven ved at bruge tid sammen med ham og ved at bakke ham op i at finde ud af, hvad han vil med sit liv nu han ikke længere har hende. Lige meget hvad, giver det også din ven luft og mulighed for at tænke over, hvad han vil og ikke vil. Det kan give ham muligheder for at udvikle sig på ny ved ikke at være bundet i en tidlig alder. Der sker så meget i årene fra man er 15-25 år og det kan være godt at have mulighed for at vende tingene på ny. De muligheder har han nok ikke overskud til at tænke på lige nu. Bak derfor først og fremmest din ven op i at sætte ord på det, der gør ondt og fortæl endelig din ven, at han rigtig gerne selv må skrive ind til adamogeva.dk og beskrive sine tanker, overvejelser og spørgsmål.

Dette var ikke et tydeligt svar på det, du spurgte om, men det svar, jeg synes, jeg kunne give ud fra situationen på 2. hånd.

Mange hilsner fra Lene Esmarch

Annoncer