Kan I hjælpe mig lidt vedr. det med kærester?

Vis spørgsmål

Hej Adam og Eva. Vil allerførste lige sige mange tak, fordi der er den her side. I hjælper mig igennem utrolig mange ting:)

Mit problem er, at jeg på en måde rigtig gerne vil prøve at have en kæreste. Men alligevel synes jeg, det er svært, da jeg godt kan lide en, som jeg har flirtet lidt med, hvilket jeg først tænkte over bagefter og vi flirtede begge to med hinanden. Ham her drengen er en, der ikke snakker så meget og skriver for det meste bare OK til alt, hvad man skriver...

Nå, men tidligere har jeg haft noget med en anden dreng, som jeg syntes var sød og ville gerne bygge et stærkt venskab - ikke kæreste. Men kunne mærke han begyndte at falde for mig, så jeg skrev, at det nok var bedst, at vi forblev venner og han tog det ret flot, vil jeg sige. (Skal lige siges, det var i en ferie). Nå, men så startede vi i skole og det virker som om, han rent ud sagt hader mig! Og det vil jeg jo ikke have. Skrev blandt andet at jeg ikke var klar til en kæreste, men det er jeg bare ikke med ham :( og nu vil jeg på en måde gerne flirte videre med ham den anden i skolen, men er virkelig og jeg mener virkelig bange for at såre ham, der kan lide mig... Og nu er jeg helt blank på, hvad jeg skal gøre.

Min veninde siger, glem ham, men mit hjerte siger pas lige lidt på og tænk dig godt om... Men beslutningen er svær, da jeg virkelig godt kan lide ham drengen, jeg flirtede med.

Håber i vil hjælpe og forstår mit ellers lange spørgsmål/problem

På forhånd mange tak!

Og ps. Hvis jeg venter med at flirte med ham, jeg kan lide, er der helt sikkert en ret stor chance for, at en anden har fået ham :'( og det gør det endnu sværere

Hjælp! Tak ;)

Hilsen en pige hvis tanker er ved at flippe lidt ud.

V, 15 år

SVAR:

Kære V

Tak for dit spørgsmål!

Jeg kan godt forstå, at du er i vildrede omkring, hvad du skal gøre. Det er ikke altid nemt at vide, hvad der er godt at satse på.

At sende og aflæse signaler

Når man flirter, sender man signaler og prøver at aflæse den andens signaler. Det er ikke altid så nemt at vide, hvad den anden lægger i en flirt. Om han/hun mest flirter, fordi det i sig selv er dejligt og kan virke bekræftende, eller om han/hun lægger mere i det og signalerer, ”jeg vil gerne være kæreste med dig”. Det kan være skønt at flirte, og det kan virke meget bekræftende at have en flirt kørende, men tit kan en flirt virke meget uforpligtende og stikker ikke så dybt. Alligevel kan det at flirte såre rigtig meget. Derfor er det godt at være bevidst om, hvilke signaler man sender, når man flirter.

Vil fyren have dig, vil han vente på dig

Jeg tænker, at det at flirte er godt, hvis man vil noget med det. Men mit spørgsmål til dig er: Handler det her mest om, at du har lyst til at prøve at have en kæreste mere end HVEM, der skal være din kæreste? Hvis det mest handler om, at du ønsker en kæreste, så vil jeg råde dig til at stoppe lidt op og nyde de venskaber, du har. Jeg kan sagtens forstå, at det kan være svært at vente med at flirte med ham fyren, når det kan betyde, at han måske finder en anden.

Alligevel tænker jeg, at det vil være godt at stoppe lidt op. Hvis han virkelig vil have dig, vil han sandsynligvis kunne vente på dig. Jeg tror, det kunne være godt for dig for en tid at slappe lidt af og nyde de venskaber, du allerede har. Du virker til at være god til at skabe kontakter og venskaber. Dyrk det og glæd dig over det. Det er en kæmpe gave at have gode veninder og gode venner.

At nyde venskaber

Nogle gange kan man fokusere så meget på at få en kæreste eller fokusere på andet, man gerne vil opnå, at man glemmer at nyde og være i det, man har. Det virker til, at du er bevidst om, at du gerne vil have nogle stærke venskaber og at du allerede har både gode venner og veninder. Det kan være en stor gave at have en drengeven, som man har klare linjer med – at man ved, at man bare skal være venner og ikke kærester. Det kan være en afslappet måde at lære det modsatte køn bedre at kende på.

Læs mere her: Pigevenner og drengevenner

Hvad betyder mest for dig?

Hvad betyder mest for dig – et venskab med ham, du først flirtede med eller en ny flirt, du ikke ved, hvor ender (altså om I bliver kærester eller ej)? Hvis du mærker, at du ønsker at satse på flirten, så giv det tid og overvej, om det virkelig er ham, du har lyst til at blive kærester med, når du kender ham noget bedre. Det virker ikke til, at I kender hinanden så godt. Det er godt at give det lidt tid, så du ikke blot springer ud i et forhold, fordi du gerne vil prøve at have en kæreste, men fordi du har fundet en fyr, der for dig skiller sig ud og er noget helt specielt for dig. En, du mere end nogen anden, ønsker at dele liv med og ønsker skal lære hele dig at kende

Læs også denne artikel: Den eneste ene

Der er mange svar her på siden, som du kan hente inspiration i at læse - her er et eksempel og du kan selv finde flere:

Forelsket - hvordan tage det første skridt?

Jeg ønsker dig alt godt og ønsker for dig, at du en dag finder en rigtig dejlig kæreste, du kan være dig selv overfor.

Kærlig hilsen Lene

Annoncer