Kan han også lide mig, eller er jeg helt til grin?

Vis spørgsmål

Hej med jer! Det ligger sådan, at jeg er rimelig forelsket i den her dreng i min gymnasieklasse. Vi snakker ok meget sammen og har flere fælles venner. Jeg ved ikke om, han måske ogsåf øler noget for mig...

Jeg er helt fortabt og ganske forvirret hele tiden. En god fælles ven troede faktisk at vi havde noget sammen i starten af året, fordi vi snakkede rigtig meget sammen, pjattede og han kom og nussede mig om morgenen. Men så endte det ud. Jeg har ved få lejligheder fortalt ham, hvordan jeg har det med ham - godt nok i beruset tilstand. Vi har også gået på efterskole sammen, så vi kendte godt hinanden inden start på gymnasiet.

Problemet er nu bare, at jeg tror ikke, at han kan lide mig. Hverken som ven eller noget potentiel kæreste. Han er ikke rigtig til at finde ud af. Han er typen, som laver rigtig meget sjov med folk, og joker ofte. Men jeg kan ikke finde ud af, om han mener, hvad han siger, når han disser mig. Han siger, at jeg er 'lort', altså nederen eller noget? Ham og vennerne siger, at der ikke er nogen, som vil være venner med min veninde, fordi hun er sammen med mig. Og så videre. Sådan er der mange små kommentarer, som faktisk sårer, når jeg nu har det sådan med ham. Godt nok er der masser af latter i rummet, når han siger det.

Alle mine veninder siger, at det er meget tydeligt, at jeg er vild med ham. Samt at det er let at se, at jeg er jaloux, når han snakker om andre piger til os. Han er bare ikke til at slå ud af hovedet, jeg snakker ofte om ham. Jeg følermig så ynkelig og lille, men føler ikke at jeg kan gøre noget.

Jeg er også bange for, at han måske ikke vil noget med mig i henhold til venner. Han har en kammerat, som ikke er synderlig glad for mig... Og måske betyder hans image mere?

Så spørgsmålet er, om jeg skal gøre noget eller blot putte forelskelsen i glemmebogen de sidste to år på gymnasiet. Måske skal jeg vente og se tiden an - for meget kan også ske på to år.

Anna, 16 år

SVAR:

Hej Anna

Tak for dit spørgsmål til Adam ogEva. Det er altid godt at få sat ord på det, der fylder.

Det lyder til, at du er godt og grundigt forelsket i den dreng i din klasse og at I også kender hinanden rimelig godt, fordi I har gået på efterskole sammen.

Det er jo ikke helt til at vide, hvad han tænker og føler for dig....

Altid godt at se tiden an

I slutningen af dit brev åbner du op for at vente og se tiden an......Det er aldrig en dårlig ide at se tiden lidt an, særligt nu hvor I skal gå i samme klasse to år endnu. Hvis I bliver kærester og det måske ikke holder, er det lidt anstrengende at skulle gå så tæt op ad hinanden og følelserne er lidt uden på tøjet.

Så er det bedre at se lidt an og være sikker på, at det skal være jer. Eller hvis det ikke skal være jer, så er det bedre, at I ikke har været kærester, da der ofte er svære følelser involveret, når et forhold går over.

Ikke ok

Jeg synes, det lyder som om, han er klar over, at du er forelsket i ham og at han nogle gange kan bruge det lidt overfor dig. Du giver udtryk for, at du oplever, det ubehageligt, når der er ”masser af latter i rummet”, som du skriver, der lyderdet næsten som om, det er på din bekostning og det er ikke ok. Det er vigtigt, at du får sagt fra overfor det.

Du må ikke ”sælge din sjæl” for at få fat på, for dig at se lige nu, den eneste ene.

Du er kostbar og særlig.

Du må begynde at vise, at at du er ”kostbar” og meget svær at få fat på.

Mange har det generelt med, at hvis nogen virker nemme at få fat på, er de ikke så attraktive, som hvisde er nemme at få fat på.

Du skal huske på, at du er noget specielt og ganske særligt.

Du kan måske tage mod til dig og få talt med ham. Så må det vise sig, hvad der er hvad.

Måske driller han. fordi han selv er usikker på jeres forhold. Så jeg tror. det ville lette stemningen meget, hvis I får talt sammen.

Jeg vil foreslå dig at læse disse artikler:

Forelsket - en fantastisk følelse

En trappetanke

Kærlighed og forelskelse

Den eneste ene

Pigevenner og drengevenner

Håber mit svar giver mening for dig.

Kærlig hilsen Marianne

Annoncer