Kan han lide mig, eller er det bare noget jeg bilder mig ind?

Vis spørgsmål

Jeg er en pige på 16 år, og jeg er blevet forelsket i en dreng fra min klasse. Men jeg ved ikke, om han kan lide mig? Jeg er meget genert, så kan ikke få mig selv til at spørge ham.. Vi får tit øjenkontakt, og vi smalltalker også lidt engang imellem. Betyder det noget? Fx her i dag, hvor jeg kom ind af døren, så kiggede han mig i øjnene, og jeg fastholdt blikket.

Men han skriver ":D" smiley til en anden pige på facebook, og de synes godt om hinandens statusser derinde.

Så kan han lide mig? Og er han bare gode venner med hende pigen? Hvad skal jeg gøre, hvis han kan lide mig?

Maja, 16 år

SVAR:

Kære Maja

Jeg vil være ret direkte og sige til dig, at jeg synes, du skal tage det med ro. Ud fra det, du skriver, kan jeg ikke svare på, om drengen, du er forelsket i, kan lide dig eller om han bare er gode venner med pigen fra facebook. Du virker forvirret og måske lidt utålmodig.

Ét skridt ad gangen

Tag ét skridt af gangen. Der er ikke noget forkert i at være genert, mange kæmper med det samme som dig. Prøv evt. at søg på adamogeva.dk og skriv ordet "genert" under "hurtig søgning". Måske kan du hente inspiration i andres spørgsmål og svar lige netop omkring det.

Lær drengen, du er forelsket i, at kende. Prøv og find ud af, om I har nogle fælles interesser, I kan snakke om. Lad være med at tænk på, om han kan lide dig eller en anden lige nu. Hvis I ikke har snakket mere sammen, end du beskriver, kender han dig knap nok. Så det er første skridt. Prøv og tænk på ham, som en du gerne vil være ven med.

Mit råd til dig er også, at du skal prøve at være dig selv. Lad være med at lave om på dig selv, for at han skal kunne lide dig .. du ønsker vel, at det er dig, han bliver forelsket i og ikke en forkert udgave.

Hvad skal jeg gøre hvis han kan lide mig?

Når du en dag når dertil, hvor du måske finder ud af, at han kan lide dig, tror jeg, at mange ting går af sig selv. Får I først et godt venskab, er der også skabt en tillid, som er vigtig, for det at være kærester. Du er også meget velkommen til at skrive til os igen.

Prøv at læs nogle af følgende links:

Gode venner

Pigevenner og drengevenner

Hvordan kan jeg vide om han virkelig godt kan lide mig?

Vær dig selv

Maja, vær dig selv og spørg denne dreng, om han vil være ven med dig. Hvis han siger ja, så fortæl ham evt., at du er genert, men at du rigtig gerne vil lære ham bedre at kende. Selvfølgelig kan det være, han siger nej til et venskab med dig, men så har du det på det rene og så kan du starte på en frisk.

Håber du har fået mod på et venskab? .. og så må du jo med tiden se, hvor det bringer dig hen. Giv dig god tid, du har ikke travlt.

Kærlig hilsen

Vivian

Annoncer