In love FOR REAL i vikaren - hvad gør jeg?

Vis spørgsmål

Hej jeg er kommet i den latterlige situation, at jeg har forelsket mig i min vikar. Og det er sådan RIGTIG forelsket. Min vikar er lige fyldt 21 år. Jeg ville høre, om I har nogle gode råd, til hvad jeg skal gøre??

Jeg ved godt, at jeg ikke må flirte med ham eller noget, når jeg er elev på skolen, men kan og må jeg godt spørge, om han vil med til sidste skoledag og feste i det forsamlingshus, hvor alle på min årgang kommer og fester efter sidste skoledag??

Gider en 21 årig overhovedet ha' noget med mig at gøre?? Eller er jeg ALT for lille. Vi har snakket sammen et par gange, men jeg kan jo ikke rigtig ha' nogen form for kontakt, for så kan han blive fyrret. Og hvis han er interesseret, hvordan kan jeg så nærme ham, uden at han bliver fyret? Jeg er i et KÆMPE dilemma med mig selv, fordi at jeg vil VILDT gerne, men jeg må ikke.

PLEASE Hjælp

pige, 16 år

SVAR:

Kære pige ”In love for Real”

Tak for din spørgsmål.

Du skal vide, at du langt fra er den eneste, der er blevet forelsket i en vikar eller i en lærer. Det kan meget nemt ske. Men hvordan tackle det?

Forelsket i vikaren/ læreren

Hvad er du forelsket i hos din vikar? Hvis han var på din alder, var du så forelsket i ham? Eller er det hans modenhed, det at han er ældre end dig og måske bedre ”kan tage sig af dig”, der gør dig forelsket? Jeg tænker, det er vigtigt, at du finder ud af, hvorfor du er forelsket i ham. Om det først og fremmest er en forelskelse, der bygger på, at han er ældre end dig, eller om det er mere dybdegående end det. Som pige er det meget nemt at blive forelsket i en, der er ældre end en selv – og det er der som udgangspunkt ikke noget galt i, men det er vigtigt, at man finder sammen med en, man er ligeværdig med. Det er ikke nødvendigvis lykken at finde en kæreste på 21, når man selv er 16. Læs mere om aldersforskel under følgende link:

Stor aldersforskel - hvad skal jeg gøre?

Se tiden an

Når en elev forelsker sig i en vikar/ lærer, er det oftest kun eleven, der er forelsket i vikaren/ læreren, men ikke altid. Du spørger, om en 21-årig vil have noget med dig at gøre – om du ikke er alt for lille. Det kan jeg ikke svare på i det konkrete tilfælde. Altså om han er interesseret i dig, eller kunne blive det. Det vil være forskelligt fra situation til situation. Jeg tænker, at det er ok at invitere ham med til sidste skoledag, hvor alle fra din årgang kommer. Hvis han skulle dukke op, så tag det ikke som et vildt tegn på, at det skal være jer, men i stedet en mulighed for at lære ham bedre at kende. Tænk ham ikke som potentiel kæreste lige nu, men som en lærer, du kan blive ven med. Din mulighed lige nu er at lære ham at kende ”på afstand”. Når han så ikke længere er din vikar, kan du se, om du stadig er forelsket i ham og om der bliver nye muligheder for at lære ham at kende.

Kærlig hilsen Lene Esmarch

Annoncer