Hvorfor hader min ekskone mig?

Vis spørgsmål

Mit spørgsmål er, hvad forklarer had efter et brud, når man ved, man ikke er den, som destruerede os. Jeg har altid været den tilgivende og følsomme mand og er klar til at tilgive igen og tag imod hende.

Min ex og mig har ikke været sammen i snart 2 år, men hun hader mig mere og mere.

Vi har et barn sammen. Jeg forstår ikke, for mig virker det som noget trykker hende og at hun er nødt til at placere skylden et sted. Selvom det var hende, der valgte mig fra og ikke omvendt.

Hvad driver hende i så meget had og stopper den nogen sinde?
Det er ikke til at holde ud og det skader vores søn på 4 år.


Vi taler slet ikke, deler barnet igennem børnehaven og jeg vil bare have, hun skal stoppe at hade mig.

Tak


En far, 38 år

SVAR:

Kære du

Uha det er et svært spørgsmål at svare på. Had eller vrede og afvisning kan have rigtig mange årsager.

Jeres barn kan komme i klemme

Du har helt ret i, at det ikke er godt for et barn at leve imellem to forældre, der ikke kan tale sammen og hvor den ene måske endda hader så meget, at kontakten kan være helt umulig.

Jeg kan kun opfordre dig og støtte dig i at forsøge at skabe kontakt for jeres barns skyld.

På dit brev at dømme, så virker det som om, du har forholdsvis let ved at aflægge negative følelser og kun er interesseret i en god kontakt.

Hvor kommer hadet fra

Som sagt så kan jeg ikke, ud fra det foreliggende, give dig nogle konkrete bud på, hvad der bærer hadet. Men som du er inde på, så handler det måske om, at hun har brug for en måde at vende sig imod dig på, men hvorfor det ved jeg.

Hvilke konflikter har I haft, da I var sammen? Er der noget overhovedet der, du kan have overset?

Eller har hun bare tabt lysten til dig og lysten til at være i forhold til dig, og for at skabe afstand til dig, så gør hun det på denne meget vrede måde?

Eller har hun evt. lyst til bare at være alenemor. Har hun mest været i et forhold til dig for at få et barn, og da det er lykkedes, så ser hun måske helst, at du helt forsvinder ud af hendes liv?

Hvis det er det, der er sket, så håber hun måske på, at du opgiver kontakten til både hende og jeres barn.

Vreden og hadet må have en historie

Jeg vil opfordre dig til søge ind i alle mulige forklaringer for at se, om du kan finde mulige forklaringer.

Måske det kan være hjælpsomt at opsøge en psykolog eller terapeut, som kan være med til at undersøge, hvad forklaringen kan være. Det kan man undersøge ved at stille nogle forskellige spørgsmål til jeres parforhold.

Som jeg skriver tidligere, så vil jeg meget opfordre dig til at blive ved at være venlig og imødekommende, fordi det både vil gavne jer, men også jeres søn.

Venlig hilsen

Steen Kruse 

Annoncer