Hvordan komme over, at han har været mig utro?

Vis spørgsmål

Hej. Har været ude for noget stort og hjerteknusende. Jeg ved, at både mig og min kæreste er biseksuelle og vi har haft det skønt med hinanden, men da vi havde været sammen i et halvt år, skrev en dreng til mig, at min kæreste havde givet ham blowjob sidste nat og at han havde bedt ham om at rive tøjet af ham. Jeg blev så ked, skreg og græd. Jeg sendte en besked til min kæreste i vrede og skrev, at jeg hadede ham og hvordan han kunne gøre det mod mig. Kort efter ringede han. Han græd og græd og græd, undskyldte og bad mig om at lytte. Han sagde, at han havde været usikker på, om han var til drenge. Han var ikke forelsket i sin ven, men gjorde det udelukkende fordi, han var usikker. Han skar endda i sig selv, fordi han skammede sig så meget.

Jeg har været i depression og kunne ikke gøre noget som helst og kunne ikke tage i skolen. Men forholdet med min kæreste fortsatte, selvom jeg grædende måtte skrive til ham hver dag. Efter 3 måneder holdte han om mig igen, kyssede mig og sagde, at han elskede mig over alt på jorden og at han aldrig ville droppe mig for nogle som helst. Efter et halvt år blev jeg bedre, men græd stadig meget. Er også blevet homofob, men kun over for bøsser. Tvært imod er jeg rigtig rigtig glad for piger, men jeg elsker min kæreste og vil så gerne tilbringe så mange år som muligt med ham.

Mig og min kæreste har været sammen i snart 2 år og jeg elsker ham over alt på jorden, men jeg har aldrig nogensinde fået mulighed for at snakke med nogle om det og jeg kan stadig godt finde på at græde over det nogle gange og det er jo fordi, at jeg stadig er sammen med ham, at jeg kan komme til at tænke på det. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre med mig selv. Har brug for hjælp.

Josephine, 16 år

SVAR:

Kære Josephine

Når jeg læser det, som du skriver, så kan jeg godt forstå, hvis du oplever en masse kaotiske følelser en gang imellem. Det har jeg fuld forståelse for, fordi du er ved at finde ud af, hvem du er som menneske. Samtidig har du oplevet, at din kæreste har været sammen med en anden, hvilket må være smertefuldt for dig.

Naturligt med sorg og gråd

Det kan nogle gange være rigtig svært at finde ud af, hvem man selv er og hvem andre er som mennesker. Du kan opleve, at du reagerer med følelser af sorg eller vrede, uden at du måske helt kan forstå det.

Jeg tænker, at det er helt naturligt, at du reagerer med sorg og gråd, når du oplever, at din kæreste er sammen med en anden, mens I har et forhold. Et kæresteforhold bygger på tillid. Når du oplever, at din kæreste er sammen med en anden, så kan du få følelsen af svigt og tillidsbrud. Samtidig kan du opleve en stærk følelse af at blive valgt fra. Det at blive valgt fra, kan måske give dig en følelse af ensomhed og forladthed, hvilket er nogle følelser, som kan være smertefulde og svære at håndtere.

Tillidsbrud skal heles

Når der har været svigt og tillidsbrud i et forhold, så kan det godt tage noget tid at opbygge tilliden igen. Det er som regel ikke nok, at der bliver sagt undskyld. Der er også nogle sår og nogle svære følelser, som skal have tid til at heles. Sår i forholdet heles som regel ikke af sig selv, men helingen kræver, at der I begge arbejder aktivt på, at tilliden og fortroligheden med hinanden bliver gendannet.

Tal oplevelsen igennem

Jeg tror, at det vil være godt, hvis I får talt hele oplevelsen igennem igen – og måske endda flere gange. Et forslag er:

  • Du kan prøve at fortælle din kæreste om alle de tanker og følelser, som oplevelsen har givet dig.
  • Samtidig skal du huske at fortælle ham, at du gerne vil være sammen med ham, men at du har brug for hans forståelse og hjælp til at få helet det sår og den smerte, som er blevet skabt inde i dig.
  • Fortæl ham om, hvad du har brug for ham, når du er ked af det.
  • Han kan også prøve at fortælle dig om, hvad han har brug for at få fra dig.

Måske er der også artikler her på siden, som du eller i begge kunne have glæde af at læse - I kunne f.eks. klikke ind på de fsk leksikonord her i margen til venstre og I vil få en liste af artikler og svar og I kan se, hvad der kunne være aktuelt for jer

Find en fortrolig

Jeg tænker, det er rigtig vigtig, at du finder en, som du kan betro dig til og være fortrolig med – gerne en voksen. Det lyder som om, at du har en masse tanker og følelser, som du kunne have brug for at få talt igennem. Når jeg læser det, som du beskriver, får jeg en følelse af ensomhed – kan du mon føle dig ensom, når du ikke har nogen at tale med om dine tanker og følelser omkring dig og din kæreste?

Det lyder som om, det er tungt for dig at bære dine tanker og følelser alene, så derfor har du brug for at finde en person, som du kan have tillid til og være tryg ved. Jeg tror, at det vil være lettere at være dig, hvis du har en person, som kan lytte til dig, og hjælpe dig med at bære dine følelser og tanker. Når du fortæller om dine tanker og følelser til et andet menneske, som lytter og er nærværende, så tror jeg, at du vil opleve, at dine tanker og følelser bliver mere overskuelige og lettere at håndtere.

Find en professionel

Hvis du ikke får det bedre, når du får talt med din kæreste eller en fortrolig, så vil jeg anbefale dig at søge hjælp hos en professionel fx en psykolog eller en terapeut. Du kan også bede en lærer fra skolen eller en anden voksen om hjælp til at finde en professionel af tale med, hvis du selv har svært ved at finde hjælpen.

Kærlig hilsen

Linda Valbjørn

Annoncer