Hvad er det, der sidder i skedeåbningen?

Vis spørgsmål

Hej. Jeg er en pige på 15, som ikke har haft sex, men bruger tampon, så jeg tvivler på, at det er jomfruhinden. Det er lige som om, der sidder noget i min skedeåbning, en lille klump hud eller sådan noget, men er det normalt? Jeg tror, at de ydre kønslæber er de yderste, som der vokser hår på. Og de indre kønslæber er så dem, som strækker sig helt til klitoris, ikke? For så er det lige som om, jeg har et tredje par, der kun lige går rundt om skedehullet, og at skedehullet er inde i den. Tissehullet er lige udenfor "det tredje sæt kønslæber"/klumpen. (Det tredje sæt kønslæber er klumpen). Jeg ved ikke, om det er normalt eller ej. Er det?

SVAR:

Hej med dig

Jeg synes, det er fint, at du undersøger dig selv og har interesse i at finde ud af, hvordan du ser ud forneden. Du har helt styr på både de indre og ydre kønslæber og placering af klitoris, urinrør og skede. Du er så til gengæld i tvivl om, hvad det er for en hudfold, der sidder lige ved skedeåbningen.

Jeg er ret sikker på, at det, du refererer til, er jomfruhinden eller rester af den. Jomfruhinden dækker som udgangspunkt ikke hele indgangen, for der vil hos stort set alle være et mindre hul, som menstruationsblodet kan komme ud af. Når man bruger tampon vil hele hinden eller dele af den gå i stykker og hullet blive større, men det, der var hinde, forsvinder ikke. Så selvom du bruger tampon, ja endda selvom du har haft samleje og ikke længere er jomfru, vil der stadig sidde rester af jomfruhinden tilbage i kanten af skedeåbningen. Jeg tror, det er disse hinderester, du har fået øje på, og det er således helt normalt.

Venlige hilsner

Eva Fibiger Diemer

Annoncer