Forvirret og frustreret - skal jeg gå fra ham?

Vis spørgsmål

Jeg er en pige på 23 år, der har haft en kæreste igennem 1 år nu. Jeg har gennem hele vores forhold været i perioder, hvor jeg var ved at gå fra ham. Grunden, til at jeg har haft lyst til det, er fordi, at vi er så forskellige og ind imellem driver han mig til vanvid.

I løbet af vores forhold har jeg måttet gennemgå en depression, og jeg arbejder stadig med angst og dårligt selvværd. Jeg har på det sidste tænkt meget over min psykiske tilstand og er begyndt at undre mig over, om det mon er pga. min kæreste, at jeg har det dårligt med mig selv. Han er typen, der kan alting og altid siger og gør det rigtige. Derfor har jeg sat urimelige høje krav til mig selv og jeg føler, at jeg ikke må gøre noget forkert. Specielt når jeg er sammen med ham.

Jeg ved godt, at det ikke er hans skyld, men det skaber mange problemer i vores forhold. Her på det sidste har jeg ikke følt trang til at være sammen med ham, og jeg har egentlig følt, at jeg godt kan klare mig uden ham, men nogle gange har vi de der øjeblikke, der gør, at jeg har lyst til at blive hos ham. Ved ikke hvad jeg skal gøre, for jeg er bange for at begå en kæmpe fejl, men samtidig vil jeg ikke køre mig selv mere psykisk ned ved at blive med ham. Håber i har nogle råd til mig, for jeg føler mig ærlig talt meget frustreret.

NN, 23 år

SVAR:

Kære 23-årig.

Tak for dit brev. Det er godt, du skriver til AdamogEva.dk og får sat ord på nogle af de tanker, du går og tumler med.

Depression og angst kan tappe meget

Allerførst vil jeg sige, at det ikke er underligt, at du er frustreret. Det lyder til, at du har haft et svært år med depression, angst, dårligt selvværd og tvivl. Jeg kan godt forstå, hvis du ikke har haft overskud til meget andet end at skulle passe på dig selv. En depression medfører ofte, at man kan have svært ved at rumme sine egne følelser. Nogle af følelserne kan handle om afmagt, utilstrækkelighed, forkerthed og skyldfølelse. I en sådan tilstand, kan det endvidere være svært også at skulle rumme et andet menneske, hvilket måske kan forklare, hvorfor du er forvirret i forhold til din kæreste og ikke orker at skulle forholde dig til ham.

Vigtigt at din kæreste er god for dig

Der kan også være andre årsager til, at du ikke føler dig til rette i dit forhold, og de kan være nok så vigtige. Du skriver, at du har overvejet, om du psykisk får det dårligt af at være sammen med ham, i så tilfælde, synes jeg, at du bør tænke dig grundigt om. Husk på, det er kun dig, der inderst inde ved, hvad der føles rart. Hvis du føler, at du går i stykker i hans selskab, bør du lytte til din indre stemme og overveje at bryde forholdet, for du skal ikke gå og have det psykisk dårligt. Ofte har man selv en ret god fornemmelse for, om det er godt for én eller ej. Jeg kan godt forstå, at du er bange for at begå en kæmpe fejl, ved at bryde med din kæreste, men jeg synes, du har fat i noget meget vigtigt, når du skriver, at du ikke vil køre dig selv ned psykisk ved at blive sammen med ham.

Søg hjælp og støtte

Jeg ved ikke, hvordan du har fået hjælp til din depression, men jeg håber, du har nogle at snakke med, både om din psykiske tilstand og om din kæreste, ellers vil jeg råde dig til at tage kontakt til fx din læge, som kan hjælpe dig med at få den hjælp, som du har brug for. Jeg synes, ikke du skal gå alene med dine overvejelser og tanker.

Du kan evt også søge rådgivning hos en af terapeuterne, som er tilknyttet AdamogEva.dk. Du finder dem på hjemmesiden ved at klikke på fanen Ressourcer.

Håber du kan bruge mit svar, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Kærlig hilsen
Annette Hassingboe

Annoncer