Forelsket - hvordan tage det første skridt?

Vis spørgsmål

Hej Adam og Eva. Jeg går på Handelsskole, på mit første år. Jeg har fået godt øje på en i klassen, men jeg tør ikke tage det første skridt. Hvordan kan man vide, om han kan li´ en?

Jeg er også usikker på, om det ikke ville blive meget akavet, hvis han nu vælger at sige, at han ikke kan li´ mig eller sådan noget. Jeg mener, jeg vil bare synes, det vil være mega pinligt, hvis han så ikke har det på samme måde og jeg så skal se ham hver dag, i de næste tre år.

Hilsen den forvirrede, 17 år

SVAR:

Kære forvirrede

Jamen, følelser af forelskelse er forvirrende og angstskabende samtidig med alt det andet. Det kan tage din nattesøvn, din koncentration og meget andet. For det er ud i det ukendte, og der gives ingen garantier. Jeg kan ikke give dig et sikkerhedstjek, så du kan VIDE, om han kan lide dig.

Læs mere om forelskelse og kærlighed her:
Jeg er forelsket! – Eller er jeg?
Kærlighed og forelskelse

Du har nogle meget velovervejede tanker

Du har helt ret i, at I har 3 år foran jer, som også skal være til at holde ud.

Det lyder for mig som om, “det første skridt” skal være meget stort. Kan det første skridt ikke være lillebitte? Et lillebitte skridt kunne være at følges et stykke vej fra skole. Mærke efter: Er det rart, eller har I ikke noget at tale om / være sammen om. Et lillebitte skridt kunne også være at sidde ved siden af hinanden i kantinen, – mærke efter: Er det rart, eller ignorerer han dig?

Måske kunne I være sammen i et gruppearbejde, – mærk efter: Har I meget andet end det faglige at tale om og grine over, – eller holder I jer til det rent faglige? Er han et menneske, du kan føle dig tryg ved, og som du kan trives sammen med? Han han og du værdier og livssyn, der svinger sammen?

Der findes en artikel svar på adamogeva om at tage ting trin for trin som på en trappe: Et trin ad gangen er det mest sikre.

Du har god tid!

Det er vigtigt, at du har 3 år foran dig på skolen. Tag dig god tid, “slå koldt vand i blodet”, og vær tålmodig. Det kommer ikke dårligt tilbage at bruge tiden på at blive rigtig gode venner før det evt. skal udvikle sig til mere. Hvem ved, – måske tager han så pludselig et skridt, hvor det er dig, der skal overveje, om du egentlig stadig er med, for dine følelser kan også nå at ændre sig. Det handler ikke kun om at erobre og blive erobret. Det handler for mig at se meget mere om at finde ud at, om der her er 2 mennesker, der trives i hinandens selskab, og dybest set virkelig vil hinanden det allerbedste.

Læs også:
Den eneste ene
Pigevenner og drengevenner

Har du lyst, kan du også læse mit svar til en anden i lidt samme situation som dig:
Er forelsket - hvordan fortæller jeg hende det?

Mange hilsener
Margit

Annoncer