Følelsen af svigt giver mig konstant kvalme - hvad skal jeg gøre?

Vis spørgsmål

Hej. Min kæreste og jeg har for nylig slået op, efter vi begge var begyndt at tvivle på hinanden. Jeg var villig til at kæmpe for forholdet og tilbringe mere tid med ham, for at holde gnisten i live, vi havde nemlig ikke været meget sammen det sidste stykke tid. Han havde dog ikke lyst til at fortsætte forholdet, hvilket for det første sårede mig en del.

Det var anden gang, vi var i et forhold. Det holdt 3 måneder denne gang, sidste gang havde det holdt 4 måneder. Tror han har svært ved at binde sig helt. Det, der har været ens ved de to "break-ups", er, at han efter hvert forhold har fundet en ny lige efter. Ingen af gangene var han mand nok til selv at fortælle mig det, så begge gange, har jeg fundet ud af det, på en rigtig ubehagelig måde.

Jeg tilgav ham første gang, og da vi kom sammen igen, snakkede vi meget om det, der var sket, så han ved, hvor meget det sårede mig. Efter vi havde slået op anden gang, var vi begge klar på at fortsætte som venner, for vi betyder stadig meget for hinanden.

Han lovede mig, at han ville vente et stykke tid med at finde en ny, det kom derfor som et chok for mig, da han dagen efter snavede med en ny. Det sårede mig rigtig meget, og det får mig til at stille spørgsmål omkring det hele. Måske var det pga. hende, at vores forhold hørte op, og måske har de haft noget kørende imens. Har jeg mon overhovedet betydet noget for ham, siden han bare kan finde en ny dagen efter. Jeg flippede derfor ud på ham, føler mig så skuffet og svigtet, han havde lovet at vente.

Det kan godt være, jeg ikke har så mange følelser for ham mere, men han var min første kæreste, og jeg føler mig virkelig svinet til. I weekenden fik jeg det så dårligt, at jeg brækkede mig ved at stikke to fingre ned i halsen, det skammer jeg mig så meget over. Ville bare have den kvalme væk, som jeg går og har konstant nu, især når jeg ser ham og ser dem sammen.

Jeg føler ikke, at jeg kan snakke med mine venner omkring hele episoden, for de var meget imod, at jeg kom sammen med ham anden gang, så jeg opfører mig som om, at jeg ikke er såret over det, der er sket. Det er virkelig hårdt. Jeg går ikke og er sygt trist hele tiden, men kvalmen er der, og jeg har mistet hele min appetit. Det skal lige siges, at det kun er en uge siden, vi slog op.

Nu samler jeg lige op på det, jeg er såret over:

  1. Han holdt ikke sit løfte om at vente.
  2. Han udsatte mig for det samme, selvom han vidste, hvor meget det sårede mig første gang.
  3. Er nok lidt jaloux, det føles sådan, når jeg ser dem kysse.
  4. At han kunne få sig selv til at finde en ny lige dagen efter, medmindre han var mig utro.
  5. Vil gerne være venner med ham, men kan ikke få mig selv til at snakke med ham.
  6. Den ulidelige kvalme er der konstant og gør det hele værre.
  7. At han ikke havde lyst til at kæmpe for forholdet.

Hvad skal jeg gøre?

Med venlig hilsen
I, 18 år

SVAR:

Kære I

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det der er sket er rigtig svært!

Du spørger, hvad du skal gøre. Først og fremmest tror jeg, at du skal prøve at give dig selv lov til at mærke, at det her er hårdt og svært. Når du får kvalme og kaster op, er det fordi din krop prøver at fortælle dig, at dette gør ondt, og at du ikke har det godt. Du ved, at dette gør ondt, men har måske svært ved at rumme dine følelser, din frustration og din ”ked-af-det-hed”? Prøv at mærke efter og sig ”goddag” til de smertefulde følelser. Bliver de kigget på og rummer du, at det her gør ondt, så tror jeg, du med tiden får det bedre.

Drop skyldfølelsen

Du skriver, at du skammer dig over, at du puttede to fingre i halsen og brækkede dig. Drop skyldfølelsen og tag dig selv alvorligt. Hvorfor havde du ”trang” til at kaste op? Sandsynligvis fordi det var så svært at sætte ord på svigt, skuffelse og sårbarhed; alt det der var svært indeni, havde du trang til at ”kaste op” nu du ikke kunne sætte ord på det.

Hvem kan du tale med?

Kan du tale med en, der er ældre end dig selv om det svigt, du har oplevet? En moster, en lærer, en venindes mor, en søster eller andre du kan komme på? En du har tillid til. Jeg tror, det er vejen frem. At du tør fortælle et andet menneske, at det her faktisk er rigtig svært at sætte ord på over for et andet menneske, men at du har brug for at kunne dele det, der gør ondt.

Hold fast i dine værdier

Det sårer dig selvfølgelig at se din ekskæreste sammen med en anden pige, for du har lagt noget i det, at I var kærester. Lige meget om der har været en anden inde i billedet, mens I har været kærester, eller at de først blev kærester, da I slog op, fortæller det, at han har svært ved at binde sig og svært ved at give dig den tryghed og kærlighed, som du søger.

Du ønsker at være sammen med en, du kan have tillid til. Det får du ikke hos ham. Hold fast i, at du ønsker en kæreste, du kan kæmpe for et godt forhold sammen med, og at du har tillid som en stærk værdi i et parforhold. Hold fast i, at DU ikke ønsker en kæreste, der vil behandle dig på den måde, for du vil noget andet – noget mere.

Sats på ærlige venskaber

Selvom det er hårdt, så vil jeg anbefale, at du dropper venskabet med ham. Han kysser med en ny pige – du kan ikke være i et venskab med ham nu. Jeg synes i stedet, at du skal bruge energi på andre venner, du kan stole på og være ærlig over for. Bare læg kortene på bordet over for vennerne og fortæl, at det her det var ikke det, du havde drømt om, og nu er du såret. På den måde kan veninderne meget bedre være der for dig og støtte dig, end hvis du sætter en facade op.

Held og lykke med at være dig selv – med alle de følelser du har. Find en at tale med eller vend tilbage med spørgsmål her på AdamogEva.dk

Pas på dig selv!

De bedste hilsner fra
Lene Esmarch 

Annoncer