15 år og måske gravid - hvad gør jeg, når mor ikke vil støtte mig?

Vis spørgsmål

Hej, jeg hedder Marie og er nylig blevet 15år, og har en rigtig dejlig kæreste, som har hjulpet mig meget gennem mit meget lave selvværd og selvmords forsøg, og vi har været i seng sammen og det var bare dejligt, men kondomet sprang, lige i det han kom, og jeg skulle have haft min menstruation for en uge siden og jeg tør ikke sige det til min mor, for hun har altid sagt, at hvis jeg går i seng med en, må jeg selv klare det, og hun vil ikke skrive under på de papirer, der skal skrives under, for at jeg må få en abort. Jeg er ikke bare bange, men tilbage med lavt selvværd og minder lyst til at leve.

Håber I kan hjælpe mig

Marie, 15 år

SVAR:

Kære Marie

Dejligt at du har fået en sød kæreste, der er god ved dig og giver dit selvværd et boost!

Det er en rigtig uheldig situation, du er kommet i, for som du selv skriver, kan du være blevet gravid.

Tal med din mor om det

Din mor har sikkert i bedste mening advaret dig mod, at samleje kan have den konsekvens, at man kan blive gravid, og at man derfor skal være parat til at tage den konsekvens. Jeg synes nu alligevel, du skal tage en snak med din mor, for jeg er sikker på, at hun kun vil dig det allerbedste.

Få en afklaring

Det første, du skal gøre, er at tage en graviditetstest, som du kan købe i de fleste supermarkeder, i Matas og på apoteket. Det er helt almindeligt at menstruationen udskydes nogle dage, endda et par uger uden det har nogen betydning - det sker, fx hvis man oplever psykisk belastning.

Gravid

Hvis graviditetstesten er positiv, skal du kontakte din læge. Din læge kan hjælpe dig videre med rådgivning. Når man er under 18 og umyndig, skal man rigtig nok have sine forældres tilladelse til abort, men hvis du på baggrund af lægens rådgivning ønsker abort og dine forældre ikke er enige i den beslutning, kan der søges dispensation i et såkaldt samråd, hvor man vil tage stilling til, hvad der vil være mest hensigtsmæssig for dig og din eventuelle graviditet.

Men jeg synes helt klart, du skal tage din mor med på råd, da hun kender til dig og din livsituation og kan hjælpe dig.

Søg yderligere råd og vejledning

Jeg vil også anbefale at søge råd hos abortlinien eller hos: Hvadnu.dk

Jeg linker til et svar, som an pige i en lignende situation har fået, det synes jeg helt klart, du skal læse:

Jeg er gravid - hvad skal jeg gøre?

Mvh Mette

Annoncer