12 år - forelsket og genert - kan I hjælpe mig videre?

Vis spørgsmål

Jeg er en pige 12 år, som virkelig er forelsket i en dreng fra min skole på 13 år, han går to klasser over mig. Men sagen er den, at for nogle måneder siden var jeg til konfirmation hos en af min veninder, hvor han også var der med hans familie.

Men nogle af de unge var ude og gå en tur, hvor han kom hen til mig og vi begyndte at snakke lidt, hvor han flirtede lidt. Men i skolen snakker vi ikke rigtig sammen, fordi vi går i to forskellige blokke, men for lidt tid siden kom ham og en af hans venner og begyndte sådan og spærre for mig i et hjørne bare for sjov.

Men her for et par dage siden var vi til en fest hos min veninde's (hende jeg også var til konfirmation hos) forældre, men omkring kl:12 om natten kom han hen til mig og spurgte, om jeg ville danse. Der var dj lys, høj musik og sådan, men jeg sagde nej tak. Men han blev ved, men jeg turde ikke (er dårlig til at danse). Nu fortryder jeg det virkelig og er virkelig forelsket i ham, men tør ikke sige noget til nogen om det og ved ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg plejer ellers ikke at være genert. Og kan VIRKELIG godt lide ham, håber der er nogle, der kan hjælpe.

Hende den forelskede, 12 år

SVAR:

Kære hende den forelskede

Det er en spændende tid, når man er forelsket.

Forelskelse -både dejlig og forvirrende

Der kommer mange følelser, som er dejlige og spændende, men også andre mere forvirrende følelser. Man kan sætte spørgsmålstegn ved mange ting. Kan han lide mig? Hvad betyder det, når han siger eller gøre sådan? osv. Det kan være svært og udmattende at prøve at regne det hele ud i sit eget hovedet. Og det kan man ikke.

Dialog er nødvendig

I er nødt til at snakke sammen, både hvor du kan fortælle ham om dine følelser/tanker, og hvor han også har muligheden for at fortælle om hans tanker, før I ved, hvad den anden tænker.

Det kan være svært at have denne samtale, når du også fortæller, at du er genert, når det handler om ham, du er forelsket i.

Begynd med venskabet

Du kunne begynde med at finde ham og fortælle ham, at du synes, det var så hyggeligt at se ham til fest og at du har tænkt på ham siden, fordi du gerne ville lære ham bedre at kende. Du behøver ikke fortælle om dine forelskelse med det samme, men begynde med at fortælle at du gerne ville bruge mere tid sammen med ham. Begynd at være venner først. Så senere hen, hvis dine følelser stadigvæk er, som de er nu, så kan du fortælle ham om din forelskelse.

Du kunne for eksempel invitere nogle venner hjem til dig eller et andet sted, hvor han bla.  også er inviteret. I kunne gå en tur sammen eller lave lektier sammen efter skoletid. Det er altid udfordrende at være den, som tager initiativ til en snak eller venskab, men der er en, der skal, det kunne lige så godt være dig. Jeg håber, I kan få en god snak, som kan blive begyndelsen på en rigt venskab.

Du kan læse meget mere her på hjemmesiden f. eks. under temaet Fra venner til kærester.

Jeg kan bl. a. anbefale artiklerne
Kærestepotentiale ... eller god ven?
Plusser ved at vente med at få en kæreste
Slå koldt vand i blodet

 Mvh Mary A. Madsen

Annoncer