Sex første gang – i praksis

Måske står du overfor at skulle i seng med din elskede for første gang, eller også gør du dig bare tanker om, hvordan det bliver første gang, du skal have sex. Det kan også være, du har haft sex, uden det var særligt vellykket. Den bedste oplevelse af sex får du, når du er parat til det. Dvs. når I har lært hinanden godt at kende, begge to har lyst til det og har lovet hinanden troskab. Det giver den nødvendige tryghed for god sex, og den tryghed finder du i ægteskabet.

Et samleje er som et helt nyt landskab, der åbner sig, og du kan med god grund være nysgerrig. At skulle have sex første gang er ikke bare at skulle være nøgen med et andet menneske og mærke hinanden. Det er også en følelsesmæssig forening, hvor I med jeres krop fortæller hinanden: “Vi vil gerne være helt sammen og kende hinanden.” Det kan være skræmmende, hvis det ikke er nemt for dig at binde dig, og det kan være vidunderligt, hvis du længes efter at komme endnu tættere på din elskede.

Forberedelser

Hvordan kan du så forberede dig på det store øjeblik? Der er selvfølgelig både en fysisk forberedelse og en psykisk. Det er ikke nogen god idé at være trætte eller uoplagte, første gang I skal have sex. Hvis den første gang er lige efter brylluppet, kan det være en god ide at vente til dagen efter. Du er nødt til at have god tid og have al din opmærksomhed rettet mod din elskede. Hun/han skal have den smukkeste gave, du kan forestille dig, og det samme skal du. Derfor må du være fokuseret på det “nu”, I er sammen om, og du skal ikke ligge og tænke på alle mulige andre ting. Hvis du gør det, er du nok ikke parat til at have sex med din elskede. Det er ikke spor uromantisk at planlægge første gang, I skal have sex. Det giver jer mere tryghed, og I kan gå og glæde jer til det.

Hvis I ikke ønsker at få børn, er det vigtigt, at I sammen har aftalt, hvilken prævention, I vil bruge. Hvis I vælger kondom, er det praktisk at have det parat. Hav også noget papir parat, da mandens sæd ikke bliver i kvinden, men løber ud. I kan også overveje at have noget glidecreme ved jeres side, da kvinden den første gang kan være mere stram pga. spændinger. Det må på ingen måde gøre ondt, og derfor kan glidecreme være godt. Hvis kvinden har menstruation, er det nødvendigt med et håndklæde under jer.

Sørg for, at der er plads til jer, der hvor I har jeres første samleje. Det er ikke nemt at have sex, hvis der ikke må komme en lyd fra jeres mund, eller hvis det er et problem, at sengen larmer. Det kan godt ødelægge oplevelsen og gøre jer anspændte. Du må turde slippe kontrollen, forstået på den måde, at du endnu ikke kender dine egne kropsreaktioner, når du bliver rørt af din partner. Du ved heller ikke, hvad dine berøringer gør ved din partner.

Lad os se lidt på, hvad mange mænd og kvinder godt kan lide seksuelt og husk, at det kun er muligheder, jeg beskriver. Måske er det noget andet, du og din partner bedre kan lide.

Hvad mænd godt kan lide

Mænd tændes ofte meget hurtigt af det, de ser, og så får de rejsning. Som kvinde kan det godt være overvældende at se penis i stiv tilstand for første gang. Men manden vil gerne have, at kvinden rører penis, og det ophidser ham endnu mere. Faktisk skal kvinden passe på ikke at røre den for meget inden selve samlejet, når det er første gang, da mange mænd første gang får hurtigt sædafgang. Mange mænd er også følsomme andre steder på kroppen, men er ofte ikke klar over det, fordi penis fylder så meget i deres nydelse. Med tiden kan du udforske de steder på din mand, som han mærker lyst ved (erogene zoner) på hele kroppen.

Mandens orgasme

Du kan som kvinde lave glidende bevægelser på penis med hånden, eller du kan tage den i munden. Der sidder et lille stykke forhud på den ene side af penis, som mange mænd finder meget følsomt, og generelt er det ophidsende for mænd, når deres forhud glider op og ned over deres penishoved. Det er den bevægelse, der fremprovokerer orgasmen, også når manden er inde i kvinden.

Manden kan, hvis han er lige ved at få orgasme, stoppe op, mens han er inde i kvinden, spænde op i mellemkødet, (ligesom når han tvinger sig selv til at stoppe med at tisse) og derved forhindre udløsningen i at komme. På den måde kan I forlænge nydelsen. Når manden først har fået orgasme, falder hans rejsning, og så kan han ikke have sex længere. Derfor er det godt for manden at træne det at holde orgasmen tilbage. Det kræver lidt øvelse at lære teknikken.

Hvad kvinder godt kan lide

Kvinder er ofte langsomme startere. De skal ofte kysses både på munden, halsen og brysterne længe, før de mærker lyst i skeden. Som regel kan man sige, at når du skal tænde din kvinde, skal du gå fra langsomme til hurtige berøringer og fra et let tryk til et mere fast tryk med hænderne og fingrene.

Kvindens orgasme

Kvinden har et meget følsomt punkt foran sin skede mellem de ydre kønslæber, som hedder klitoris. Klitoris er som en lille knop, der vokser lidt, når den bliver rørt ved. For de fleste kvinder er den meget følsom. Alle kvinder har deres favoritmåde at blive rørt på. Du er nødt til at have frimodighed til at spørge din kvinde, hvad hun synes er rart. Hvis hun ikke ved det, må du prøve dig frem. Mange kvinder kan få orgasme ved, at du rører hendes klitoris først blidt og så til sidst lidt hårdere og hurtigt. For kvinden kræver det, at hun kan give slip på kontrollen og kan være til stede i nuet for at få sådan en orgasme. Hvis hun ligger og tænker på, hvordan hun ser ud, om hendes lyde er pinlige eller på noget helt andet, er det næsten umuligt for hende at få orgasme. Derfor må du også skabe tryghed omkring din kvinde. Det kan ikke nytte noget, at du griner af hendes lyde eller udseende. Hun skal roses og opfordres til at være helt sig selv, fri og hengivende til dig og til dine hænder på hendes krop. Bed hende om at lukke øjnene, hvis det er svært for hende at koncentrere sig.

Nogle kvinder kan også få orgasme, når manden er inden i dem, men det er ikke helt så let. Det kan ske ved, at penis rører et bestemt punkt i skeden, kaldet g-punktet. Mange kvinder oplever først dette senere i deres seksuelle liv, og nogle mærker det aldrig. Nogle kvinder kan alligevel få orgasme, fordi livmodermunden og skeden generelt bliver stimuleret. Nogle kvinder kan “ride” deres mænd og således få stimuleret g-punktet eller livmodermund og skede. Dvs. kvinden sidder oven på manden, som ligger ned, og så bevæger hun hofterne frem og tilbage. Dette kræver måske også lidt mod, fordi kvinden er meget blottet i den stilling og må være lidt vild i sine udfoldelser. Nogle kvinder mærker bedst g-punktet ved, at manden ligger bag ved kvinden og har sin penis ind i skeden bagfra. Som mand er du nødt til at spørge din kvinde undervejs, om det, I gør, føles rart. Det må aldrig gøre ondt!

Klitorisorgasme kan også foregå, mens manden er inde i kvinden, ved at klitoris er i kontakt med mandens bækken, eller ved at manden kærtegner klitoris, kønsdelene, bryster, balder m.v.

Kvindens lyst kan flytte sig fra gang til gang

Kvinder oplever ofte, at noget, som var rart den ene gang, ikke er så rart den næste gang. Derfor må du også være ærlig overfor din mand, hvis han rører dig på en måde, som ikke føles behagelig, eller som ikke ophidser dig. Det kan godt kræve lidt mod at sige til ens elskede, som prøver at gøre det så godt, at det ikke føles helt godt. Men du gør din mand og dig selv en bjørnetjeneste ved at lade, som om det er rart. Vær ærlig fra starten; så får du på længere sigt et meget bedre sexliv, og det gør din mand også. Sig altid fra, hvis noget gør ondt. En mand vil nemlig gerne gøre sin kvinde glad og dermed også tilfredsstille hende på den bedste måde.

Hvor lang tid tager sex?

Samlejet kan tage to minutter, hvis manden blot trænger ind i kvinden og bevæger sig i hende, til han får orgasme. Men den slags sex får kvinden sjældent meget ud af, og det gør manden heller ikke, for han når ikke at nyde sin kvinde. Derfor er det som regel godt at være langsom. Brug måske 25-30 minutter på at kærtegne hinanden, evt. danse, kysse og bare opleve hinandens kroppe. Se på hinanden og ros de dejlige bryster, balder, hænder, ryg eller noget andet. Kig hinanden lidt i øjnene og smil til hinanden. Forsæt med at kærtegne kønsorganerne, inden I forenes, ved at penis kommer ind i skeden. Måske er det lettest for kvinden at få orgasme inden selve samlejet ved, at manden rører ved hendes klitoris, men hun eller han kan også røre ved klitoris, mens han er inde i hende, så de kan få orgasme sammen. Nogle bliver så følsomme af orgasmen, at det er svært at gennemføre samlejet bagefter. Så kan det være bedst at give kvinden orgasme efter samlejet, fx som oralsex eller ved at manden kærtegner klitoris.

God sex kræver tid og øvelse

Det tager lang tid at lære sin egen og den elskedes krop at kende, og du må være tålmodig. Sex kan blive bedre og bedre fra gang til gang og fra år til år. Jo mere du lærer din elskede at kende, des bedre kan du også tilfredsstille ham/hende. Prøv forskellige stillinger for at se, hvad der er rart for kvinden og manden. Måske er det ikke de samme stillinger, der er rart for jer, og så kan I med fordel variere med at have sex på forskellig måde. Husk at fortælle undervejs, hvad der er rart og ikke rart. Læg jer tæt sammen til sidst, når I er færdige og mærk samhørigheden. Sex må godt tage lang tid og stopper ikke nødvendigvis ved orgasmen.

Måske er det ikke lykkedes for jer begge at få orgasme, men så lykkes det måske næste gang. Måske har I ikke kunne gennemføre samlejet, fordi den ene har haft brug for at stoppe halvvejs. Lad det ikke blive til et nederlag. Jeres kærlighed skal også kunne bære, at det ikke lykkes at gennemføre. Når I til slut ligger helt tæt efter sex, vil I få mulighed for at mærke en stærk samhørighed og glæde, uanset hvor langt I nåede. Måske falder I i søvn i hinandens arme og sover sådan et stykke tid.

Vær tæt, tal sammen og vær taknemlig

Snak sammen undervejs. Stop op midt i glæden, kig hinanden i øjnene (også lidt længere, end I er vant til). Glæd dig over den skønne mand/kvinde som en gave fra Gud. Sig det højt, hvis det falder naturligt. Det er en stor følelsesmæssig glæde at forenes i kærlige ord under elskoven. Ordene kan forstærke følelsen af samhørighed og den seksuelle nydelse. Sex handler ikke om at lykkes eller præstere noget, men om at du deler din krop og og dit sind med den, du elsker – om at blive ét kød, som Bibelen kalder det. Vær derfor altid taknemlig for det, I oplever sammen, også selvom det måske ikke var, som du havde forventet. Hver gang I har sex, er det noget unikt og forskelligt og skal understrege, at I har valgt hinanden som jeres eneste ene.

Læs mere i bogen Bedre sex – og mere af det.

Annoncer