Jeg keder mig, når jeg onanerer - hvad kan jeg gøre?

Kære AdamogEva.dk. Tak for en god hjemmeside. Jeg har dog et spørgsmål. Jeg keder mig lidt, når jeg onanerer, har prøvet med film på nettet, men det virker ikke. Jeg vil gerne høre om jeg kan bruge andre ting end hånden?

Håber i kan svare :D
14 år


SVAR:

Kære :D

Tak for dit spørgsmål.

Det er et kort og klart spørgsmål, du stiller – og mit umiddelbare svar er: Ja – du kan vel godt bruge andre ting end hånden. Men hvad, du kan bruge og vil bruge, det tænker jeg, du må eksperimentere med selv. Jeg vil ikke synes, det er rigtigt, at jeg som er en voksen mand gennem denne brevkasse skal sidde og give dig ideer til, hvordan du kan onanere.

Det er der flere grunde til:

Jeg er voksen – du er barn/ung.

Jeg mener, det er vigtigt at overholde nogle grænser for, hvad voksne på den måde formidler til unge.

Noget må man selv prøve sig frem med, uden at det skal presses frem af hurtige teknikker.

Vi lever i dag i en kultur, hvor man via nettet kan søge svar på stort set alt. Det, tror jeg faktisk, kan være ødelæggene i nogle tilfælde. Jeg tænker, at dit problem er et positivt problem, forstået på den måde at det måske netop er i kedsomheden, du selv finder på noget nyt. Måske kedsomheden kan være med til, at du lærer noget nyt om din seksualitet.

Hvad kan du lære:

Umiddelbart lærer du måske lige nu, at seksualitet ikke bare er teknik – og at det med at se porno på nettet ikke i længden er særlig interessant. Måske lærer du, at du i din alder skal bruge tiden på en masse andet også.

Måske det, at du keder dig, gør, at du for en tid bliver lidt mere uinteresseret i at onanere, hvorefter du så om en tid får lyst igen.

Du skriver ikke, hvor meget du gør det. Men nogle gange så kan det blive kedsommeligt, simpelthen fordi det kommer til at fylde for meget.

Læs mere her: Onani

Den gryende seksualitet.

Når man har din alder, vågner seksualiteten hastigt. Man begynder at mærke lyst og følelser på en anden måde. Det er helt naturligt og sådan er det for alle.

Læs også dette svar: Hvad skal jeg gøre for at stoppe med at tænke på sex hele tiden?

Når seksualiteten vågner, skal du med dig selv finde ud af, at forholde dig til den. Derfor tænker jeg, at din udfordring lige nu er, selv at finde ud af, hvad der er godt for dig og finde ud af, hvordan du vil undersøge dine behov. Det prøver vi at hjælpe med her på Adam og Eva ved at besvar en masse spørgsmål omkring følelser, krop, relationer osv. Du kan kigge rundt på hjemmesiden og se, om der er noget, du kan bruge.

Venlig hilsen

Steen Kruse---------------------

Skrevet af Steen Kruse, Psykoterapeut

Udskriv svar
Send til en ven

Bibelen og sex

Hvis du ønsker at vide mere om vores kristne grundsyn på sex, kan du læse artiklerne:

Sex i Bibelen
Sex i Bibelen - på den gode måde
Sex i Bibelen - stærke sager
Bibelen og ægteskabet
Det står vi for

Copyright 2005 AdamogEva.dk. Alle links og korte citater med kildeangivelse er velkommen.
Støt Adamogeva.dk