Hvordan bli´r vores sexliv mere spændende?

Vis spørgsmål

Hej vi er et par, som har været gift i 13 år. Vi har nogle dejlige børn og et velfungerende ægteskab.

Manden i ægteskabet har en fantasi om, at han godt kunne tænke sig at prøve analsex og oralsex med sin kone.

Min kone har det skidt med det, og mener at det er klamt, og at det ikke hører hjemme i et kristen ægteskab. Hun mener at det er nok mere normalt ud i verden (det er i hvert tilfælde det, man ser i film, hvor der er en erotiske scener).

Manden syntes efter flere år med den samme gang sex og samme stilling, at det er tid til fornyelse og udforskelse af hendes krop og de ting, som det nu indebærer.

Manden oplever, at han står i et dødvande og at sex med konen er blevet trivielt. Efter at vi tidligere har talt med andre kristne ægtepar, er vi blevet mere forvirret og mener ikke, at vi har vores egen mening om de to emner. Lige nu står vi i hver sin lejr.

Vi har brug for at komme videre med vores liv, og har derfor brug for jeres professionelle mening, som vi håber, kan hjælpe os.

På forhånd tak


SVAR:

Kære dig

Jeg er lidt i tvivl, om det er et fælles spørgsmål, som I stiller eller det er ”mandens”. Jeg tror mest det sidste og vil primært svare ”manden”. Men har en forventning om, at I arbejder eller leger videre i fællesskab.

Det er ord som trivielt og dødvande, du bruger om jeres sexliv. Men at I samtidig har et velfungerende ægteskab og dejlige børn. - Ikke unormalt! Din løsningsmodel er nyskabning med analsex og oralsex. En praktisk og teknisk løsning, - nok ikke en unormal mandetanke. Jeg må indrømme, at det ikke umiddelbart lyder, som om det bliver jeres løsningsmodel.

Oralsex

Jeg er ikke i tvivl om at oralsex kan høre hjemme i et kristent ægteskab, - og være til stor glæde. Jeg mener bestemt ikke, at man overskrider nogle af Skaberens hensigter ved kys og ved kærtegn med tungen på et hvilket som helst sted på kroppen (men ta’ lige at vaske fødderne først!).

Analsex

Hvad angår analsex, mener jeg, at vi bevæger os ud på et område, hvor man bruger kroppen på en måde, som ikke var tiltænkt. Endetarmens naturlige funktion er ikke, at noget skal føres ind, men modsat. Endetarmens anatomi (opbygning) er helt anderledes end skeden og derfor, er der også risiko for beskadigelse og sygdom ved analsex. Man kan også overveje om der er ligeværdighed ved analsex, - det er jo kun manden der kan føre penis ind i kvindens endetarm. Men i sidste ende ? bliver det et valg, som det enkelte ægtepar må tage i gensidig respekt.

Nyt liv i sexlivet

Film er en dårlig inspirationskilde til sexlivet. Det virkelig spændende er det der foregår inden i dig og din ægtefælle og imellem jer – følelser, spænding, tanker… Det er helt klart her, at du skal tage fat. Og det lyder som om, I kan tale om tingene – kommunikation er det vigtigste redskab til et godt ægteskab og sexliv. Jeg vil ikke gå mere i detaljer fordi der allerede er skrevet en del herom på hjemmesiden på bl.a. følgende links.

Vejen til god sex

Sex og følelser

Hvordan se og forstå hinandens behov?

Kan vi opnå et bedre og mere stabilt sexliv?

Er Oral-sex ok?

Er sex på "andre måder" ok?

Så kan jeg anbefale en helt ny bog: ”Hvad din kone ville ønske du vidste om sex”,  som også har et kapitel om elskov i praksis. En konkret og befriende bog, som for nogen måske i første omgang vil være grænseoverskridende.

Det er vigtigt for jeres ægteskab, at du ikke bliver stående i dødvandet. Men husk at I er to forskellige personer med forskellig oplevelse af jeres nuværende situation og forskellige tanker, ønsker, fantasier og behov, som skal finde en fælles/kompromisets vej frem.

Kærlig hilsen Lars Dysager


Lars Dysager

Skrevet af:

Lars Dysager

Læge

adamogeva.dk

adamogeva.dk bruger cookies. Læs mere OK