Har I konkrete råd til sensualitets-øvelser?

Vis spørgsmål

Jeg ville høre, om I har noget om sensualitetsøvelser? Jeg har prøvet at søge på nettet, men kan ikke rigtigt finde noget.

vh

Christian, 26 år


SVAR:

Kære Christian

Jeg vil indledningsvis sige lidt generelt om sensualitetsøvelser og ellers henvise dig til et par links, hvor du kan finde fin vejledning i nogle konkrete øvelser.

Sensualitetstræning i samlivsterapi

Sensualitetsøvelser eller sensualitetstræning bruges som regel i forbindelse med samlivsterapi, med det formål at optræne evnen til at give og modtage kærtegn og opøve brugen af alle vore sanser for derved at opnå nær kropslig og psykisk kontakt. Der er tre vigtige aspekter, som vi skal være opmærksomme på:

  1. Det er vigtigt at skelne mellem seksualitet og sensualitet.
  2. Det er vigtigt at beskytte fysisk intimitet mod ængstelse og konflikter. Det gøres ved at aftale rammerne omkring sensualitetstræningen, så alle seksuelle undertoner og krav fjernes.
  3. Det er vigtigt, at begge parter kommunikerer deres sensuelle og seksuelle ønsker klart og tydeligt.

For at få det optimale ud af sensualitetstræningen undgås samleje i den periode træningen foregår. Det bevirker, at der bliver mere ro til at koncentrere sig om andre sansepåvirkninger; det fjerner kravet om, at “nu skal det lykkes”; det kan give større tryghed, og den ikke udløste seksuelle spænding kan bevirke, at evt. problemer bliver tydelige, så de kan løses osv.

Når vi ikke får vore ønsker opfyldt, skal vi finde 90% af årsagen hos os selv, i vores overlevelsesstrategier og 10% hos vores partner, som trigger noget i os.

Se evt. denne guide til sensualitetstræning eller søg selv videre efter sensualitetstræning på internettet.

Du kan også læse om sensualitetstræning og meget andet i bogen Bedre sex – og mere af det fra Lohse.

Jeg håber det kan være til hjælp, og du er naturligvis velkommen til at skrive igen.

God fornøjelse.

Kærlig hilsen
Gunhild Aaen Madsen


Gunhild Aaen Madsen

Skrevet af:

Gunhild Aaen Madsen

psykoterapeut

adamogeva.dk

Annoncer