15 år og sex med kæreste - er hun gravid?

Vis spørgsmål

Hej AdamogEva. Jeg har for ikke så lang tid siden haft sex for første gang, fordi mig og min kæreste er virkelig glade for hinanden. Så følelserne slap ud. Nu er jeg lidt bekymret over, om hun er gravid eller ikke.

Jeg ved hun har p-stav, hun følger sine p-piller korrekt, jeg undlod at komme i hende (Jeg kan ikke sprøjte, så der er ikke stor sandsyndlighed for, at sædceller kom op i hende) men det eneste, vi ikke brugte var kondom. Hvor stor er chancen for ,man kan blive gravid, hvis vi har sørget for så mange ting? :(

En lidt forvirret dreng, 15 år


SVAR:

Kære ”forvirrede”

Tak for dit spørgsmål. Det korte svar på dit spørgsmål er, at din kæreste ikke er blevet gravid. Når din kæreste har fulgt sine p-piller, kan hun ikke blive gravid, og hvis det alligevel skulle ske, er det p.g.a. hun ikke har taget dem korrekt. Jeg har her lagt et link, hvor du/I kan læse mere om p-pillernes virkning.

Info om p-piller 

Samtidig skriver du, at du ikke er kommet i hende, og hvis der ikke er kommet sædceller ind i hende, er det ikke muligt at blive gravid.

Læs mere i denne artikel: Sådan bliver du gravid

Sex er et stort ansvar

Jeg er i tvivl om, hvorvidt I har snakket igennem, hvad det indebærer at have sex. Du skriver at følelserne løb af med jer og det er jo det, der let sker, når I er glade for hinanden og lysten til det seksuelle melder sig.

Det vil være godt for jer at få snakket om, hvorvidt I er klar til at have sex, det er meget tidligt som 15-årig.

Læs evt. denne artikel sammen: Jo tættere jo bedre – med omtanke

Hvis I fortsat vælger at have sex, så er det vigtigt at få talt om, hvordan I bedst passer på hinanden, og de mange sårbare følelser der kommer i spil, når I har sex.

Det kan I læse mere om i disse link.
Pas godt på dit sexliv
Sex og følelser

Sex og sikkerhed

Du skriver, at din kæreste har P- stav og tager P-piller. Det kan der jo være flere årsager til eller måske var det fordi hun ville være forberedt på, at I skulle have sex og det er jo godt at tage det ansvar. Hvis I fortsat vælger at have sex, vil jeg alligevel anbefale jer, at I får snakket om, hvordan I vil beskytte jer, for selvom P- stav og p-piller beskytter mod graviditet, er der kun kondom, der beskytter mod seksuelt overførte sygdomme, og det er også en vigtig forholdsregel at tænke på, da det kan påvirke jeres liv og sexliv mange år fremover.

Læs mere i disse link:
Risikerer jeg at blive gravid?
På P- piller og han trak sig ud - kan jeg være gravid?
Prævention

Hav det godt og pas godt på jer selv og hinanden.

M.v.h. Kirsten Kirk Christensen


Kirsten Kirk Christensen

Skrevet af:

Kirsten Kirk Christensen

sygeplejerske, familieterapeut

adamogeva.dk

Annoncer