Hvordan ligger man og hvordan spørge om at have sex?

Vis spørgsmål

Hvordan ligger man og hvordan spørg man en anden, om de vil ha’ sex?

Pige, 14 år


SVAR:

Hej med dig

Dit spørgsmål er ikke så uddybende, så jeg må prøve at forestille mig lidt omkring, hvad du har tænkt på.

Hvordan ligger man?

Jeg forestiller mig, at du mener, når man har sex. Der er ikke noget generelt svar på, hvordan man ligger. Man gør lige præcist, hvad man har lyst til og hvad der føles rart. Det er noget, man mærker sammen med den, man elsker højt, og som man har lyst til og er klar til at dele noget så privat med.

Den dag du er parat til at elske med din partner, så vil du næppe være optaget af, hvordan I ligger, så er I optaget af, at skulle være sammen og glæde hinanden. Her vil det også være naturligt, at I taler med hinanden om, hvordan I bedst får det til at fungere.

Jeg ved ikke, om du spørger, fordi du har en kæreste og du tænker, der bliver forventet af dig, at I skal have sex sammen. Det er helt naturligt, at lysten til det seksuelle vågner i puberteten, men jeg vil helt klar anbefale dig at vente med sex, til du har fundet den, som du er tryg ved og rigtig gerne vil dele dit mest private med. Læs meget mere om, hvad sex indebærer på adamogeva.dk

Hvordan spørger man en anden, om de vil have sex?

Sex og en biograftur kan ikke sammenlignes. Du kan spørge andre: Vil du med i biografen? Skal vi tage til koncert? Eller noget i den stil. Den, du spørger, kan sige ja, og så tager I afsted. Den, du spørger, kan sige nej, og så kan du bare spørge en anden, og så kommer du stadig i biografen eller til koncerten. Sådan håber jeg ikke, du opfatter det med sex.

Sex er noget privat og helt fantastisk mellem to mennesker.

Men det kan det kun være, hvis det bliver behandlet som noget særligt. Noget som to, der elsker hinanden og kender hinanden rigtig godt, vil nyde sammen. Det er noget, man skal lære, fordi der er mange forskellige måder at nyde det på, og vores smag omkring sex er lige forskellig som vores smag for tøj, mennesker og mad. Vi kan lide noget forskelligt, og det skal man kende hinanden godt for at vide. Jeg forestiller mig ikke, at spørgsmålet: Vil du have sex med mig – vil være relevant, hvis man er i et fast og seriøst forhold, hvor tiden er kommet til at begge er klar til at elske med hinanden. Så vil man gennem flere samtaler have sporet sig ind på, at sex er det næste skridt. Ved at stille det som et spørgsmål uden anden samtale, bliver sex nedgjort til noget helt almindeligt, som man bare kan gøre med alle mulige.

Sex værd at vente på

Her på AdamogEva.dk vil vi gerne tale for at man venter med sex. Grunden, til vi siger det, er selvfølgelig fordi vi ser sex, som en gave fra Gud til manden og kvinden i ægteskabet. Vi skal bruge det til glæde for hinanden, som noget vi kan være helt trygge ved, og som kun er for os to i forholdet.

Uanset om din holdning er en anden, så håber jeg, at du vil passe rigtig godt på dig selv, din krop og dit hjerte. Det hele kan så let gå i stykker, hvis vi ikke passer på os selv og hinanden. Prøv at læs mere her på siden om forskellige anbefalinger omkring sex og det at passe godt på sig selv.

Sex og følelser

Pas godt på dit sexliv

Værd at vente på

Jo tættere, jo bedre - med omtanke

Jeg håber, du finder det, du søger, og jeg ønsker dig en rigtig dejlig teenagetid.

Kærlig hilsen Anja


Anja Kaas

Skrevet af:

Anja Kaas

psyko- og familieterapeut

adamogeva.dk

Annoncer